4 Şubat 2012

Somali ve Benzeri Yerlerde Ne İşimiz Var?

Çok geç kalmış bir yazı olduğu için üzgünüm; geç de olsa yazdığım, yazabildiğim içinse mutluyum.

Türkiye’nin Somali’deki açlığa karşı ilgisinin zirveye çıktığı, devleti ve milletiyle ayağa kalktığı günlerde, malum koro sorup duruyordu, “bizim Somali’de ne işimiz var, bizim Afrika’da ne işimiz var, onların açlığından bize ne?” diye. Cümleye “bizim” diye başladıklarına bakmayın; sorularının tercümesi şudur: “Sizin oralarda ne işiniz var?”

Global emperyalizmin fahri çalışanları, gönüllüleri ve köleleri; ülkemiz ve toplumumuz, Gazze ve Filistin için seferber olduğunda da hep aynı nakaratı tekrarlar durur.

Bilmiyorlar ki, Türkiye’nin tarihi misyonu bunu gerektiriyor. Yaşadığımız son fetret devrinin sona ermekte olduğunu bilmiyorlar veya bunu engellemeye çalışıyorlar.

Elmas ile uydurma İncil’in el değiştirdiği ve zengin Afrika için kara talihin başladığı dönemde yaşanan uyku ve uyuşukluk hali artık sona eriyor.

Bizim Somali’de, Etiyopya’da, Sudan’da Moritanya’da, Nijerya’da, Afrika’nın diğer ülkelerinde ve dünyanın birçok yerinde ne işimiz mi var? Çok işimiz var; ama öncelikle türlü oyunlarla kandırıp ellerine tutuşturduğunuz uydurma İncil’i onlardan alıp suratınıza fırlatacağız ve karşılığında sizler tarafından barbarca ellerinden alınan, gasp edilen elmaslarını ve diğer zenginliklerini sizden alıp onlara geri vereceğiz. Onlara insanlık onurlarını iade edeceğiz.

Biz onlara sadece ekmek götürmeyeceğiz, sahip olduğumuz her şeyi götüreceğiz. Ve -inşallah- bizim, buna gücümüz yeter!


Süleyman S. Aras
Bu yazıyı paylaş:

3 yorum:

  1. Sadaka Taşı Derneği'nin bir  üyesi olarak sizi tebrik etmek istedim.İnsanlığı uyandırmak adına bu düşüncelerin daha sık dile getirilmesi gerekir.Uyarılar için de teşekkürler.Ama ben şöyle düşünüyorum:Sevdiğim birisi sevmediğim laflar etmiş olabilir ama ben onu hala seviyorum.Sevmediğim biri sevdiğim laflar etmiş olabilir ama ben onu hala sevmiyorum. 

    YanıtlaSil
  2. BOP Eşbaşkanı ile mi yapacaksın bu kurduğun hayalleri... Harbi siz İslamcılar tam hayalperestsiniz. Ama hayal kurmak da güzeldir yahu.

    YanıtlaSil

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.