14 Eylül 2012

İslâm Dünyasını Ayağa Kaldıran...

Son olarak bir film için manşet oldu bu cümle. Amerika’da yapılan ve bir Yahudi fitnesi olduğu apaçık belli olan “Müslümanların Masumiyeti” adlı film için… Manşetler üç aşağı beş yukarı şöyle: İslâm dünyasını ayağa kaldıran film

Ben bu tür manşetleri çok hatırlıyorum. Birkaç örnek vereyim: İslâm dünyasını ayağa kaldıran defile (bir iç giyim firması çamaşırlara Arap alfabesinden harfler basmıştı), İslâm dünyasını ayağa kaldıran oyun (bir bilgisayar oyununda İslâmi değerlere hakaretler ediliyor ve mabetler yıkılıyordu), Nike, İslâm dünyasını ayağa kaldırdı (Nike’ın son ürettiği ayakkabılardan bazılarında “lafzatullah”ın, tasarımın bir parçası olarak kullanıldığı iddia ediliyordu), İslâm dünyasını ayağa kaldıran tiyatro, İslâm dünyasını ayağa kaldıran reklam, İslâm dünyasını ayağa kaldıran parti vs.

Fakat İslâm dünyasının ayağa kalktığı falan yok. Ne zaman kalkar; onu da Allah bilir.

Yalnız, bu tür manşetler iyi gaz alıyor ve İslâm dünyasının derin uykusunun devamını sağlıyor.

Çözüm, Libya’daki gibi Amerikan büyükelçisini öldürmekte falan da değil. Bu meseleler, bizzat tahrikçilerin organize ettiği barbarca eylemlerle de çözülmez.

İslâm dünyası hâlâ şişene kadar Coca Cola içiyor, subliminalin dibine vuran Hollywood filmleri izliyor, Amerikan kültürünü evine taşıyınca çağ atladığını sanıyor; Nike giymezse kendini “adam” saymıyor, boykot kültürünün “b”sini bile bilmiyor.

Bu “acı gerçekler listesi” uzayıp gidiyor.

İslâm dünyası işte bu yüzden ayağa kalk(a)mıyor.

Süleyman Aras
Bu yazıyı paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.