8 Ocak 2009

Muslims Latest Blog Action: Make A Sentence For Palestine!

Değerli okurlarım ve blog yazarı arkadaşlarım, gerçekten çok mutluyum. Geçen gün başlatma bahtiyarlığına sahip olduğum mim dalga dalga yayılıyor. Filistin İçin Bir Cümle Kur! sloganıyla başlayan bu anlamlı mim için katkılarını esirgemeyen tüm blog yazarı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onlar büyük ve sorumluluk sahibi insanlar. Mim epey yayıldıktan sonra o arkadaşlarımızı bu sayfalardan ilan etmeyi de düşünüyorum.

Şimdi bir adım daha atıyoruz.

Blog yazarı bir kardeşimizin açtığı ufukla şimdi yeni bir harekete girişme zamanı… Söz konusu mim için o arkadaşımızın, blogumuza yazdığı yorumu buraya aynen alıyorum: “Ben bir ricada bulunmak istiyorum. Bu eylemi Malezya’daki arkadaşlarıma da duyurmak istiyorum; ama hiç İngilizcem yok. Yardımcı olursanız sevinirim. Bu mesajı okuyanlar içinde yardımcı olabilecekler varsa bloğuma mesaj atabilirler. Hatta Almanca ve Fransızcaya da çeviri yapılabilir. Bu güzel eyleme tüm dünyayı dâhil etmiş oluruz. Fransa’dan ve Almanya’dan birçok blogcu arkadaşlarımız var; onların aracılığıyla bu ülkeye de sesimizi duyurmuş oluruz.”

Ne dersiniz? Elin blogcuları “Blog Action Day” diye bir hareket yapıyor da biz o kadar kurumsal olmasa da en azından global bir mim zinciri oluşturamaz mıyız? Burada başta İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, İtalyanca, İspanyolca ve hatta İbranice bilen ve onlarla yazışan blog yazarı veya okuru arkadaşlarımıza büyük bir iş düşüyor.

Filistin… Sen yalnız değilsin! “Palestine… You aren’t alone!”
Edit: Diğer Dillere Çevrilecek Metin:
Müslümanların Son Blog Hareketi: “Filistin İçin Bir Cümle Kur!”
Değerli blog yazarı arkadaşım. Biz Türk bloggerlar olarak, Filistin’de yaşanan, tarihin en acımasız soykırımına karşı sesimizi artık daha fazla yükseltiyoruz. Bunun için e-posta zincirine benzer bir şey başlattık. Ancak biz bunu bloglarımız yoluyla yapıyoruz. Şöyle ki, çoğu zaman bir tek kişi tarafından başlatılan bu hareket çığ gibi büyüyerek bir kamuoyu oluşturuyor. Biz bunun ne denli başarılı sonuçlar aldığını ülkemizde defalarca gördük.
Şimdi global eylem zamanıdır! Bu eylem İsrail’i tek başına susturmaya ve durdurmaya yetmeli. Türkiye’den başlayan bu blog yazısı zinciri tüm dünyayı bir fenomen gibi sarmalı. Bunun için senin de yapabileceğin bir şey var. Biz buna Türkiye’de “mim dalgası” veya “sobeleme” diyoruz. Tıpkı her bloggerın bildiği “Blog Action Day” gibi bir şey.
Şimdi yapmanı beklediğimiz eylem şudur: “Müslümanların Son Blog Hareketi: Filistin İçin Bir Cümle Kur!” ortak başlığı altında kendi içinizden gelen cümlelerinizle Filistin için bir yazı yazmak ve aynı başlık altında yazması için diğer blogger arkadaşlarını ikna etmek… Yalnız dikkat etmelisin! Hem zincirin kopmaması hem de tek ve gür bir ses için ortak başlık altında yazmak çok önemlidir.
Bir grup Türk bloggerın ortak çağrısı olan bu insanlık görevine göstereceğin ilgi için şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşın ...
Edit: Metnin İngilizcesi: [by ene'ye teşekkürler...]
Muslims Latest Blog Action: “Make A Sentence For Palestine!”
My dear blogger Pal! As we are Turkish bloggers, now we are raising up our voices and protest on history's most cold blooded and most dreadful genocide that taking place in Palestine. For that reason we established an e-mail protest chain. But we do it on our blogs. Most of the time this kind protest growing like avalanche while started with a single person and attracting huge crowd's attention. We witnessed this method's achievement as hundred times in our country.
Now it's the time for global protest unity. This protest must be huge, must be united, must be acting together and must stretch till success to stop Israel. Starting from this offer and announce this blog chain must surround the world in shortest time and must attract attention on the issue, must give impact like a Phenomenon. For this reason you also have a part to do in this. We call this kind cooperation "mim dalgasi / mim wave" or "sobeleme / hide and go seek" in Turkish. Like well known as “Blog Action Day” by every blogger.
Now what can you do in this movement is : Under the common title "Muslim's latest blog act : Make a sentence for Palestin!" to write out an article for Palestin by your own words and to coax your blogger pals to write their feelings and thoughts. But you must be aware! It is key to success that for not loosen the chain and for a single & loud voice YOU must publish under the SAME TITLE! As sending this invitation from a group of Turkish bloggers we are gratefully thanking to You for Your part that will take place in this humanatarian cooperation duty.
Truly Your Friend..
Edit: Metnin Fransızcası:
Muslims Latest Blog Action: “Make A Sentence For Palestine!”
Chere, Chère internaut, en tant que blog turk, nous souhaitons agir et nous faire entendre pour aider le peuple Filistiniens. Nous commençons par faire circule ce message pour que tout le monde nous entend. Alors envoyer cela à tous vos proches ainsi que figure-le sur votre blog. Nous savons tous que ses chaines d'informations ont permis à beaucoup de gens des aides.
Cette guerre est devenue mondiale ! Nous pouvons empêcher les Israiliens et nous faire entendre avec cette chaine. Cette chaine d'information doit circule sur tout les mails ainsi que les blogs, pour que cela devient un fenomen mondiale. Nous, là Turquie, nous commençons par cette chaine dont le nom est : "min dalgasi" ou sinon "sobeleme". C'est comme le systeme "Blog Action Day" dont beaucoup de blog le connnait.
Maintenant ce qu'on attend de vous également : " la manifestation Musulman : Ecrit un mot pour la Filistin !" En dessous de l'annonce principale, note simplement ce que vous souhaintez dire pour le peuple Filistinien, . Ce message doit permettre de faire agir tout le monde. Attention !! Ne pas arrêter cette chaine, Cela est très important pour NOUS.
En tant que représentant du Blog Turque, nous vous remercions d'avance pour ce geste.
Cher ami ( e )s
Edit: Metnin Almancası: [by ene'ye teşekkürler...]
Muslims Blog Aktion “Make a Sentence for Palestine!”
Lieber Blog-Freund,als türkische Blogger wollen wir unsere Stimme für unsere palästinischen Brüder noch lauter machen Dafür haben wir etwas wie eine Ketten-E-Post gestartet. Nun machen wir das mit Hilfe der Blogs. Ein erstaunliches Erfolgserlebnis dieser Ketten-Reaktionen haben wir es in unserem Land mehrmals beobachten können.Und heute ist die Zeit für eine globale Aktion! Diese Aktion soll so stark sein , so dass Israel dadurch gestoppt wird. Eine in der Türkei angefangene Blogger-Mail-kette, muss wie ein Phänomen die ganze Welt bestürmen. Wir nennen das in der Türkei „mim-Welle“ etwas wie “Blog Action Day”.Was du kannst ist folgendes: Mit einem gemeinsamen Titel „Muslims Blog Aktion “Make a Sentence for Palestine!” schreib dein persönliches Kommentar zu Palästina und empfehle diese Aktion an deine Freunde weiter. Aber bitte nur mit gleichem Titel! Du musst beachten, dass kein Kettenbruch entsteht!Für dein Mitmachen bei diesem Apell von einer kleinen türkischen Bloggruppe bedanken wir uns voraus recht herzlich.
Dein Freund
Edit: Rusça Birkaç Cümle: [by ene'ye teşekkürler...]
"Ей, Полестина, ты не волнуйся, ты не один!Уважаемые братья/Сестры давайте хотябы одним словом поддержим ПолестинуПостройте своё предложение за Полестину!!!"
Manası: "Ya Filistin, merak etme yalnız değilsin! Saygıdeğer kardaşlar/kızkardaşlar hadi bari bir kelime ile Filistin'e destek çıkalım??? Hadi Filistin için kendi cumlenizi kendiniz kurun!!!"
Fransızca'ya çeviri konusundaki desteğinden dolayı Yaren'e tekrar teşekkür ediyorum. Arkadaşlar, diğer dillere çeviri konusunda yardımlarınızı bekliyoruz. Lütfen esirgemeyin...

Süleyman S. Aras
Bu yazıyı paylaş:

41 yorum:

  1. Öncelikle çok güzel bir proje olur eminim..

    Sınırlı ingilizcemle destek olmaya çalışabileceğim gibi "Blog Action Day" gibi konsept bir site için de tasarım, kodlama ve barındırma gibi konularda da sınırsız destek olmak isterim. Eğer yardımcı olabileceğim bir konu olursa benimle iletişime geçebilirsiniz..

    Tebrikler ve başarılar..

    YanıtlaSil
  2. > Muhittin Kardeşim, ilginiz için teşekkür ederim. İnternet çözümleri konusunda yok denecek kadar bilgiye sahibim.

    Bu bir fikirdi. Eğer "Blog Action Day" gibi fakat bize özgü bir proje geliştirilirse ben ancak yazılarımla katkıda bulunabilirim. Onun dışında sayfa ile ilgilenme, kodlama, barındırma, üyelikleri ve editoryayı takip etme gibi konularda da ancak dua edebilirim. :) Ancak böyle bir şeye gerçekten ihtiyacımız var.

    YanıtlaSil
  3. bu mimi farklı dillerde duyurmayı ayrı bir konu olarak açmanıza çok sevindim.bir teklifim olucak, siz kısa ama amcımızı anlatan bir metin hazırlayın, bu metni farklı dillere çevirecek gönüllüleri hepberaber arayalım.ayrıca ibranice fikri çok güzel.kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  4. İstediğiniz yazıyı ingilizce varmış bende fransızcaya çevirtebilirim.

    YanıtlaSil
  5. > mutfaktelaşı, bir yazı oluşturup size göndereceğim.

    > yaren, bahsettiğiniz yazı nerede? Linkini gönderebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. Ünlem eksikliği sonucu yanlış alnaşılma. Hani ingilizceye çeviren varmış bende fransızcaya çevirmenize yardımcı olabilirim demek istedim.:) Başka elimden birşey gelmez.

    YanıtlaSil
  7. > Yaren, anladım. O zaman şöyle yapalım. Kısa bir süre içinde ben bir metin oluşturayım. Sonra o beğenilirse diğer dillere çevirtip o dillerde yazan arkadaşlara göndeririz.

    YanıtlaSil
  8. Siteniz oldukça güzel hazırlanmış, konular bir o kadar ilgi çekici, tebrik ederim.

    Bu arada yeni başlattığınız harekete katkı sağlamak amacıyla İngilizce/Türkçe hazırlanmış bir yazıyı aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

    Uluslararası Medyanın Ortadoğu Haber Kriterleri

    Sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
  9. > Cihan Bey, teşekkür ederim. Evet, bu konuda diğer dillerde yazılacak yazılara ihtiyacımız var.

    YanıtlaSil
  10. > mutfaktelaşı,
    > yaren,

    Aşağıdaki metin ilginizi beklemeye başladı. İngilizce konusunda Mutfaktelaşı ile birlikte Cihan Özdemir'den de yardım isteyeceğiz. Fransızca konusunda ise Yaren yardımcı olacak inşallah. Bu yazıyı okuyan ve meseleyle ilgilenen diğer arkadaşlarımız da başka diller konusunda yardımcı olabileceklerse yardımlarını lütfen esirgemesinler...

    Metnimiz:

    Muslims Latest Blog Action: “Make A Sentence For Palestine!”

    Değerli blog yazarı arkadaşım. Biz Türk bloggerlar olarak, Filistin’de yaşanan, tarihin en acımasız soykırımına karşı sesimizi artık daha fazla yükseltiyoruz. Bunun için e-posta zincirine benzer bir şey başlattık. Ancak biz bunu bloglarımız yoluyla yapıyoruz. Şöyle ki, çoğu zaman bir tek kişi tarafından başlatılan bu hareket çığ gibi büyüyerek bir kamuoyu oluşturuyor. Biz bunun ne denli başarılı sonuçlar aldığını ülkemizde defalarca gördük.

    Şimdi global eylem zamanıdır! Bu eylem İsrail’i tek başına susturmaya ve durdurmaya yetmeli. Türkiye’den başlayan bu blog yazısı zinciri tüm dünyayı bir fenomen gibi sarmalı. Bunun için senin de yapabileceğin bir şey var. Biz buna Türkiye’de “mim dalgası” veya “sobeleme” diyoruz. Tıpkı her bloggerın bildiği “Blog Action Day” gibi bir şey.

    Şimdi yapmanı beklediğimiz eylem şudur: “Müslümanların Son Blog Hareketi: Filistin İçin Bir Cümle Kur!” ortak başlığı altında kendi içinizden gelen cümlelerinizle Filistin için bir yazı yazmak ve aynı başlık altında yazması için diğer blogger arkadaşlarını ikna etmek… Yalnız dikkat etmelisin! Hem zincirin kopmaması hem de tek ve gür bir ses için ortak başlık altında yazmak çok önemlidir.

    Bir grup Türk bloggerın ortak çağrısı olan bu insanlık görevine göstereceğin ilgi için şimdiden teşekkür ederim.

    Arkadaşın …

    YanıtlaSil
  11. Dediğim gibi yazılım, tasarım ve kodlama konusunda elimden geldiğince yardımcı olurum, diğer konularda sanırım birşeyler yapabilecek birçok gönüllü çıkacaktır.
    Projenin formatı hakkında bana daha detaylı bir bilgi ulaştırabilirseniz haftasonumu bu işe ayırabilirim. Blog Action Day'i çok fazla takip etme imkanım olamadığı için formata tam hakim değilim.

    YanıtlaSil
  12. > Muhittin Bey, o zaman şu tercüme olayları konusunda geniş bir katılım olup olmayacağına bir bakalım. Belki ondan sonra nasıl bir proje geliştirmemiz gerektiğini daha etraflı görmüş oluruz.

    YanıtlaSil
  13. Buyrun fransızcası başarılar...



    Muslims Latest Blog Action: “Make A Sentence For Palestine!”

    Chere, Chère internaut, en tant que blog turk, nous souhaitons agir et nous faire entendre pour aider le peuple Filistiniens. Nous commençons par faire circule ce message pour que tout le monde nous entend. Alors envoyer cela à tous vos proches ainsi que figure-le sur votre blog. Nous savons tous que ses chaines d'informations ont permis à beaucoup de gens des aides.

    Cette guerre est devenue mondiale ! Nous pouvons empêcher les Israiliens et nous faire entendre avec cette chaine. Cette chaine d'information doit circule sur tout les mails ainsi que les blogs, pour que cela devient un fenomen mondiale. Nous, là Turquie, nous commençons par cette chaine dont le nom est : "min dalgasi" ou sinon "sobeleme". C'est comme le systeme "Blog Action Day" dont beaucoup de blog le connnait.

    Maintenant ce qu'on attend de vous également : " la manifestation Musulman : Ecrit un mot pour la Filistin !" En dessous de l'annonce principale, note simplement ce que vous souhaintez dire pour le peuple Filistinien, . Ce message doit permettre de faire agir tout le monde. Attention !! Ne pas arrêter cette chaine, Cela est très important pour NOUS

    En tant que représentant du Blog Turque, nous vous remercions d'avance pour ce geste.

    Cher ami ( e )s

    YanıtlaSil
  14. > Yaren, harikasın. Çok teşekkür ederim. Bu büyük bir iyilikti. Emin ol! Saygılar...

    YanıtlaSil
  15. Rica ederim efendim

    YanıtlaSil
  16. fransızcanın hallomasına sevindim.rahatsızlığımdan dolayı bugün pek ilgilenemedim.bir kaç yere haber bıraktım inşallah sonuç çıkar.belki arapçayada çeviri yapabiliriz.ablamın arapça hocasından yardım istiycem ama ancak pazar günü haber alabilim.

    metin biraz uzun gibi ama son kararı siz verin.

    YanıtlaSil
  17. > mutfaktelaşı, tercümenin hallolacak olmasına, özellikle Arapça'nın da gündeme gelmesine sevindim. Evet, yazı biraz uzun oldu; ama Fransızcası da geldi bir kere. Kısaltırsak tekrar tercüme ettirmemiz gerekecek. Böyle kalsın. :)

    YanıtlaSil
  18. Bu metni bu posta koyabilirmisiniz..Bloğumda link vereceğimm..Metni yazının altına yazarsanız ne olduğu daha iyi anlaşılacaktır..

    YanıtlaSil
  19. > birikim, uyarın için teşekkür ederim. Metinleri yukarıya aldım.

    YanıtlaSil
  20. Filistin… Sen yalnız değilsin! “Palestine… You are NOT alone!”


    Muslims Latest Blog Action: “Make A Sentence For Palestine!”

    My dear blogger Pal! As we are Turkish bloggers, now we are raising up our voices and protest on history's most cold blooded and most dreadful genocide that taking place in Palestine. For that reason we established an e-mail protest chain. But we do it on our blogs. Most of the time this kind protest growing like avalanche while started with a single person and attracting huge crowd's attention. We witnessed this method's achievement as hundred times in our country.

    Now it's the time for global protest unity. This protest must be huge, must be united, must be acting together and must stretch till success to stop Israel. Starting from this offer and announce this blog chain must surround the world in shortest time and must attract attention on the issue, must give impact like a Phenomenon. For this reason you also have a part to do in this. We call this kind cooperation "mim dalgasi / mim wave" or "sobeleme / hide and go seek" in Turkish. Like well known as “Blog Action Day” by every blogger.

    Now what can you do in this movement is : Under the common title "Muslim's latest blog act : Make a sentence for Palestin!" to write out an article for Palestin by your own words and to coax your blogger pals to write their feelings and thoughts. But you must be aware! It is key to success that for not loosen the chain and for a single & loud voice YOU must publish under the SAME TITLE! As sending this invitation from a group of Turkish bloggers we are gratefully thanking to You for Your part that will take place in this humanatarian cooperation duty.

    Truly Your Friend..

    İngilizce metin.. kolaygelsin..

    YanıtlaSil
  21. > by ene, kardeşimsin! Çok teşekkür ederim. Hemen harekete geçiyoruz inşallah. Hep birlikte...

    YanıtlaSil
  22. Palästina- Du bist nicht allein!

    Muslims Blog Aktion “Make a Sentence for Palestine!”

    Lieber Blog-Freund,
    als türkische Blogger wollen wir unsere Stimme für unsere palästinischen Brüder noch lauter machen
    Dafür haben wir etwas wie eine Ketten-E-Post gestartet. Nun machen wir das mit Hilfe der Blogs. Ein erstaunliches Erfolgserlebnis dieser Ketten-Reaktionen haben wir es in unserem Land mehrmals beobachten können.
    Und heute ist die Zeit für eine globale Aktion! Diese Aktion soll so stark sein , so dass Israel dadurch gestoppt wird. Eine in der Türkei angefangene Blogger-Mail-kette, muss wie ein Phänomen die ganze Welt bestürmen.
    Wir nennen das in der Türkei „mim-Welle“ etwas wie “Blog Action Day”.
    Was du kannst ist folgendes:
    Mit einem gemeinsamen Titel „Muslims Blog Aktion “Make a Sentence for Palestine!” schreib dein persönliches Kommentar zu Palästina und empfehle diese Aktion an deine Freunde weiter. Aber bitte nur mit gleichem Titel! Du musst beachten, dass kein Kettenbruch entsteht!
    Für dein Mitmachen bei diesem Apell von einer kleinen türkischen Bloggruppe bedanken wir uns voraus recht herzlich.
    Dein Freund

    Almanca çeviri..

    kolay gelsin.. selamlar..

    YanıtlaSil
  23. "Ей, Полестина, ты не волнуйся, ты не один!
    Уважаемые братья/Сестры давайте хотябы одним словом поддержим Полестину
    Постройте своё предложение за Полестину!!!"


    Manası:
    "Ya Filistin, merak etme yalnız deisin!
    Saygıdeğer kardaşlar/kızkardaşlar hadi bari bir kelime ile Filistini destek çıkalım???
    Hadi filistin için kendi cumlenizi kendiniz kurun!!!"
    measselameh

    Ruscası nekadar verimli olur bilmiyorum.. ama tem metin olarak değilde kısaca yazıldı..

    yayınlamak ve/ya yayınlamamak size kalmış..

    selamlar

    YanıtlaSil
  24. > by ene, tekrar çok teşekkür ederim. Selamlar...

    YanıtlaSil
  25. Ben teşekkür ederim hayra sebeb olmaya vesile olduğunuz için..inşaAllah faideli olurlar..

    selamlar..

    YanıtlaSil
  26. > by ene, gerçekten siz bu konuda çok gayret gösterdiniz. İnşallah bunun karşılığı olarak, başta Filistinli şehitler olmak üzere tüm şehitlere "cennet komşusu" olursunuz.

    YanıtlaSil
  27. Bu dua okadar muazzamki amin demeye hicab ediyorum..

    O halde Cenab-ı Hak, cümlemizi bu neticeye mazhar eylesin diyelim ...

    elfü elfi ecmain..

    YanıtlaSil
  28. ...please where can I buy a unicorn?

    YanıtlaSil
  29. Hım!

    Go today, come back tomorrow!

    YanıtlaSil
  30. [u][b]Xrumer[/b][/u]

    [b]Xrumer SEO Professionals

    As Xrumer experts, we secure been using [url=http://www.xrumer-seo.com]Xrumer[/url] fitted a large fix conditions and remember how to harness the titanic power of Xrumer and build it into a Bills machine.

    We also purvey the cheapest prices on the market. Diverse competitors devise cost 2x or even 3x and a lot of the term 5x what we pervade you. But we feel in providing prominent accommodation at a small affordable rate. The unbroken incidental of purchasing Xrumer blasts is because it is a cheaper alternative to buying Xrumer. So we focusing to stifle that mental activity in mind and provide you with the cheapest rate possible.

    Not simply do we cause the most successfully prices but our turnaround time payment your Xrumer posting is wonderful fast. We will pull someone's leg your posting done before you distinguish it.

    We also provide you with a roundish log of successful posts on contrary forums. So that you can get the idea for yourself the power of Xrumer and how we hold harnessed it to gain your site.[/b]


    [b]Search Engine Optimization

    Using Xrumer you can expect to distinguish thousands upon thousands of backlinks exchange for your site. Scads of the forums that your Site you will be posted on bear acute PageRank. Having your association on these sites can really mitigate found up some crown rank endorse links and as a matter of fact boost your Alexa Rating and Google PageRank rating via the roof.

    This is making your put more and more popular. And with this developing in celebrity as well as PageRank you can think to appreciate your milieu really downright gamy in those Search Engine Results.
    Conveyance

    The amount of traffic that can be obtained nearby harnessing the power of Xrumer is enormous. You are publishing your plat to tens of thousands of forums. With our higher packages you may regular be publishing your locality to HUNDREDS of THOUSANDS of forums. Ponder 1 brief on a all the rage forum last will and testament almost always get 1000 or so views, with signify 100 of those people visiting your site. Modern create tens of thousands of posts on fashionable forums all getting 1000 views each. Your freight will function because of the roof.

    These are all targeted visitors that are interested or curious far your site. Deem how divers sales or leads you can succeed in with this colossal loads of targeted visitors. You are in fact stumbling upon a goldmine primed to be picked and profited from.

    Retain, Traffic is Money.
    [/b]

    BECOME ENTHUSIASTIC ABOUT YOUR CHEAPLY ERUPTION TODAY:


    http://www.xrumer-seo.com

    YanıtlaSil
  31. Benim blogu nereden buldun xrumer seo? Hadi bakalım, hayırlısı...

    YanıtlaSil
  32. Dear Paul,

    For long time I use this free software: [url=http://www.freeflvtomp3converter.com]FLV to MP3 free converter[/url].

    FLV to MP3 free converter is a free YouTube, MegaVideo, Bolt and similar video sites to MP3 Converter and allows you to convert a video to MP3 file.

    This software is fast, free, and requires no signup. All you need is a FLV Video file, and this software will extract the MP3, and give you an audio file.

    So you are able to listen to your favorite YouTube tracks on every MP3 player.

    You can download it for free at [url=http://www.freeflvtomp3converter.com]www.freeflvtomp3converter.com[/url].

    This may be useful to you.

    YanıtlaSil
  33. I consider, that you are not right. I am assured. Write to me in PM, we will discuss.

    YanıtlaSil
  34. In my opinion you commit an error. Let's discuss it.

    YanıtlaSil
  35. > Dear anonymous,

    I could not fully understand. What are you mean?

    YanıtlaSil
  36. Webmaster cok tesekkurler...

    Selamlar Melek

    YanıtlaSil
  37. > Teşekkürler Melek, yorumunuz biraz geç onaylandı ama hoşgörün lütfen...

    YanıtlaSil
  38. awesome blog, do you have twitter or facebook? i will bookmark this page thanks. peace maria

    YanıtlaSil
  39. http://twitter.com/EskiKafa

    http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Eski-Kafa-Blog/164187023623527

    YanıtlaSil
  40. I really like your blog and i really appreciate the excellent quality content you are posting here for free for your online readers. thanks peace klara.

    YanıtlaSil

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.