4 Şubat 2012

Kandile Özel: Maher Zain-Ya Nebi Selam Aleyke [Video]

Dün gece ihya etmeye çalıştığımız Mevlid Kandilini de bahane ederek (sanırım güzel bir bahane oldu) çok sevdiğim bir eseri paylaşmak istiyorum sizlerle. Videonun altında kısa bir özgeçmişini de bulacağınız Lübnan asıllı sanatçı Maher Zain söylüyor: “Ya Nebi Selam Aleyke” Keyifle dinleyin ve izleyin. Efendimize selâtü selam getirmeyi unutmayın! : )
  

Maher Zain Kimdir?

Maher Zain’in müzik konusundaki ilk esin kaynağı babasıdır. Maher Zain’in babası, Lübnanlı bir şarkıcıdır. Müzikal aletlerden ve müzikten çok etkilenen Maher, ilk müzik deneyimini daha10 yaşındayken yaşadı ve o günden sonra müzik onun hayatının önemli bir parçası oldu.

Maher Zain, 8 yaşındayken ailesiyle İsveç’e taşındı ve orada eğitim aldı, üniversite eğitimini havacılık mühendisliği üzerine yaptı. Etrafında çok şey değişmeye başlamıştı, değişmeyen tek şey müzik tutkusu idi. Geceleri geç saatlere kadar arkadaşlarıyla şarkılar besteleyip, rap yapıyor ve müzik alanında çok çalışıyordu ve böylelikle müzik Maher Zain’in hayatının en önemli parçası oldu.

Bir süre müzik yapımcısı olarak da İsveç’te çalıştı. Müzik dünyasında yükselen ve yetenekli müzik yapımcısı olan RedOne ile tanıştı ve bazı İsveçli sanatçılarla çalışmaya başladı. Daha sonraa RedOne ile New York’a taşındı.

Maher; Michael Jackson, Lady Gaga, Akon, Enrique Iglesias gibi önemli sanatçılarla iş yapma fırsatı da bulmuştu. Fakat Maher çok huzursuzdu. Çünkü müzik endüstrisi ve onu çevreleyen her şey ona göre değildi; böyle düşünmeye başlamıştı. Bu nedenle İsveç’e dönmeye karar verdi. Stockholm'da faaliyet gösteren İslami bir topluluğa katıldı ve oradaki insanlarla vakit geçirmeye başladı; düzenli olarak, kendisinin ‘evim’ dediği camiye gidip camilerde vakit geçirirdi.

Doğru yolu bulduğuna emin olan Maher Zain, müzik yoluyla insanlara yardım etmeyi ve kendilerine doğru yolu göstermeyi amaç edinmiş. Bu doğrultudaki müzik yaşamı devam ediyor.

Süleyman Aras
Bu yazıyı paylaş:

1 yorum:

  1. maher zain harika bir insan.  davranışları olsun kişiliği olsun ilahileri olsun tümüyle muhteşem biri bütün parçaları muhteşem herkese tavsiye ederim ( Türkçe olan parçaları da var ) ...

    YanıtlaSil

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.