9 Nisan 2011

Türkiye’yi Bu Kadınlar Değiştirecek

Hatay’ın Hassa ilçesinde geçtiğimiz günlerde öldürülen 7 teröristten biri olan ve Malatya’da toprağa verilen Zeki Durdu’nun cenaze görüntülerini izlemişsinizdir. İzlemeyen varsa şu linkten izlemenizi tavsiye ederim.

 


Öldürülen terörist Zeki Durdu’nun kız kardeşi Elif Durdu ile ismine ulaşamadığım başka bir kadın (ikinci kız kardeş olabilir), diğer teröristlerin ve örgüt sempatizanlarının cenazede şov yapmasını engelledi. Her cenazeyi şova ve örgüt propagandasına çeviren, kanla beslenen acı sömürücüleri, bu sefer hiç ummadıkları bir tokat yediler. Bizzat öldürülen kişinin kardeşleri tarafından ‘defolun!’ denilerek defedildiler. Zeki Durdu'nun kız kardeşleri, Öcalan posteri açan yüzleri puşili gruba, 'oğlumuz sizin yüzünüzden öldü, sizleri istemiyoruz, defolun buradan' diyerek tepki gösterdi.

 


Bu haberi izlerken Türkiye’yi terörden ancak anaların ve bacıların kurtaracağını bir kez daha anladım. İnsanların acılarını yaşamalarına dahi izin vermeyen, yüzleri maskeli ve çıbanlı, ayda bir su yüzü gören kokuşmuş ergenlerin ve onları sokağa salan sorumsuz ve korkak babaların yapacağı hiçbir şey yok.

 


O kadınlar, yavrularının ölülerini dahi köpeklerden korumaya çalışan kuşlar gibi çırpındılar o gün. Ve o gün Türkiye hep bir ağızdan şunu söyledi: “Bu iş bitmiştir.”

 


Bu iş bitmiştir. Çünkü benzer olaylar, aynı çatışmada ölen diğer teröristlerin cenazelerinde de yaşandı. Birisi ailesi tarafından teslim alınmadı ve kimsesizler mezarlığına gömüldü, diğeri ise ailesi tarafından bir gece yarısı sessiz sedasız bir şekilde toprağa verildi.

 


Keşke bu manzaralar artık yaşanmasa; herkes bu son olaylardan birazcık ders alsa…

 


Keşke o kadınları herkes birazcık anlasa…


 


Süleyman S. Aras

Bu yazıyı paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.