16 Nisan 2011

Berfo Nene'nin Gözyaşı Kimleri Boğar?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kamuoyunda ‘Cumartesi Anneleri’ olarak bilinen kayıp yakınlarıyla Şubat ayında yaptığı görüşmede ortaya çıkan 103 yaşındaki Berfo Nene’nin dramı, azıcık vicdanı olan herkesi hüzünlendirdi.


 



80 darbesinin şafağında, 13 Eylül 1980’de evinden alınan Cemil Kırbayır’dan, gözaltındaki ilk haftası hariç, bir daha hiç haber alınamadı. Başbakan Erdoğan ile yapılan görüşmede, özellikle ön plana çıkan 103 yaşındaki gözü yaşlı Berfo Nene’ydi. 103 yaşındaki kadın 30 küsur yıldır umudunu yitirmemiş fakat ömrünün son demlerini yaşadığı endişesiyle en azından oğlunun ölüsünü, kemiklerini, ona ait bir mezar taşını görmek istiyordu.



 



Başbakan ile yapılan görüşmenin de etkisiyle Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nun çalışmaları bazı ipuçlarına ulaştı. Gelinen noktada, Komisyon Başkanı Zafer Üskül, Cemil Kırbayır’ın gözaltındayken işkenceyle öldürüldüğü kanaatinin ağırlık kazandığını, kendi inancının da bu yönde olduğunu söyledi. Haber, Berfo Nene’ye ulaşınca, kadıncağızın 30 yıldır dinmeyen gözyaşları sele döndü.



 



Şimdi bu gözyaşı seli, birilerine kadar ulaşır mı, birilerini önüne katıp boğar mı, katılaşmış vicdanlarda akis bulur mu?



 



Cemil Kırbayır, gerçekten işkenceyle öldürüldüyse ve onu öldürenler yaşıyorsa bu haberler karşısında neler hissediyorlar, çok merak ediyorum. Bir Berfo Nene’ye ve kucağındaki fotoğrafa bir kendilerine bakıyorlar mı? Aynalarla araları nasıldır acaba? Çok merak ediyorum...



 



Darbelerle Türkiye’nin yıllarını çalanlar, ocakları söndürenler, kendi iğrenç emelleri için her fikir ve düşünceyi canavarcasına bile olsa engellemekten çekinmeyenler, bu uğurda hayvandan daha aşağı olabilenler; onların ölüleri ve dirileri… bugün neredesiniz? Sizin tasarladığınız Türkiye nerede?



 



Siz yaktınız-yıktınız, birileri geldi imar etti. Sizden sonra haramzadeleriniz uslanmadı, aynı hastalıklar devam ediyor. Ama başka birileri de o haramzadelerle mücadele ediyor. Yani siz ve hastalıklı düşünceleriniz, bin yıl sürmesini tasarladığınız zulumat hep kaybediyor.



 



Sizi kim engelliyor biliyor musunuz? Berfo Nenelerin gözyaşları! Berfo Nenelerin gözyaşları sizi boğuyor...



 



Süleyman S. Aras

Bu yazıyı paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.