30 Ocak 2009

Şimon Peres Erdoğan’dan Özür Diledi

Davos’ta her yıl düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda (World Economic Forum) bu yıl düzenlenen bugünkü “Gazze: Ortadoğu’da Barış Modeli” başlıklı oturumda, bir önceki yazımda da yazdığım olayların ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Davos benim için bitmiştir” açıklaması ile toplantıyı terk etmesinden sonra Şimon Peres, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak özür diledi.



Yapılan açıklamalara göre Erdoğan ile Peres arasındaki telefon görüşmesi yaklaşık beş dakika sürdü ve Peres bu görüşmede, forum esnasındaki yüksek sesle konuşmasının kişisel bir sebebi olmadığını belirtti. “Size ve Türkiye’ye büyük saygı duyuyorum, Türkiye ile işbirliğimiz sürecek.” dedi. Görüşmenin sonunda da Erdoğan’dan özür diledi.



Söz konusu forumda toplantının moderatörü gazetecinin, Erdoğan’ın omuzuna defalarca dokunarak sözünü kesmesi, Peres’in 25 dakika konuşmasına rağmen Erdoğan’a 12 dakika süre tanıması Erdoğan’ı oldukça öfkelendirmişti.



Bu arada, Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Klaus Schwab da Erdoğan ile konu hakkında bir görüşme yaparak bilgi alışverişinde bulundu.



Evet, sanırım Türkiye, Ortadoğu’dan başlayarak dünya politikalarına ve dünyanın geleceğine ağırlığını koyuyor. İşte Yeni Osmanlı’nın ayak sesleri…



Süleyman S. Aras
Bu yazıyı paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.