19 Kasım 2007

Osmanlı Yeniden Kurulacak

Emperyalistler, elbirliğiyle Osmanlı Devleti’ni parçalayarak yıkıp ardından Amerika’yı en büyük tanrı ilan edeli beri dünyanın dengesi bir türlü geri gelmedi. Kaçan, İstanbul merkezli o denge, kendine yeni merkezler arayıp durdu. Bilmem kaç devr-i âlemden sonra gidecek başka yer bulamadı. Bugün o denge yine Anadolu yollarında...



Devlet-i Âli Osmanî (Aman Allah’ın yazarken, söylerken, düşünürken, hatırlarken bile tüylerim ürperiyor; ağlayasım geliyor. “Allah’ım neden yıkılmasına izin verdin?” diye sitem edesim geliyor. Sen affedicisin… affet), yeryüzünden haritasal olarak çekildiği günden beri sadece İslâm dünyasında değil bütün dünyada huzur adına hiçbir şey kalmadı.


 


Evet, savaşlar genelde İslâm dünyası merkezli oluyor; ama bunun ceremesini bütün dünya çekiyor.



Osmanlıyı emperyal olarak görenler, geçmişe saplanıp kalmış, bugüne hiç bakmayan zavallılardır. Bugün olup bitenler, açlık ve sefalet, savaş ve gözyaşı, terör ve şiddet Osmanlı’nın yokluğunun acı bir sonucudur. Osmanlı savaşmaktan başka bir şey yapmıyormuş, Anadolu’ya değil sadece Avrupa’ya yatırım yapmışmış, Padişahlar haremlerinden dışarı çıkmıyormuş, ayık gezen padişah neredeyse hiç yokmuş, Gayr-i Müslimlerin zavallı çocuklarını alıp devşirerek yeniçeri yapıyormuş, gericiymiş, mürteciymiş, kadın düşmanıymış, sarayda entrikadan başka bir şey yokmuş… inanın bunlar ansiklopediler dolusu yalanlar ve iftiralar. Üzerinde durmak istediğim esas mesele bu değil. Osmanlılar hiç eleştirilmesin demiyorum; ama dünyada, tarihine bizim kadar yabancı ve düşman başka bir millet yoktur. Bunun en önemli sebeplerinden birisi bizim tarih yapmamıza rağmen tarihi yazmamamızdır. Biz tarihi yaparken başkaları yazıyordu. Ve bizim devletimiz, bir kısım partilerimiz, derneklerimiz, medyamız ne hikmetse o başkalarının (ve o başkaları kesinlikle bize düşmandı, hâlâ düşmanlar) yazdığı tarihi öğretti durdu. Sonuç olarak, geçmişine düşman bir nesil yetiştirmeye çalışıldı; ama bunda tam olarak muvaffak olunamadı. Bu millete yalan yutturmak o kadar kolay bir iş değildir. Mayaları tutmadı; tutmayacak!



Ve bugün artık tüm dünya Osmanlısını geri istiyor. Ortadoğu’dan, Orta Asya’dan, Kafkaslar’dan, Balkanlar’dan vb. Osmanlılara duyulan özlemin dillendirildiği oluşumların haberlerini (müjdelerini) duyuyoruz. Bugün Türkiye’nin en büyük gazetelerinden, televizyonlarından, yazarlarından, akademisyenlerinden, stratejistlerinden, bazı devlet adamlarından aynı cümleyi duyabilirsiniz veya okuyabilirsiniz: “Osmanlı yeniden kurulacak.” Bu, kulağa bir senaryo gibi gelebilir. Öyle sanan; öyle sansın.



Osmanlı yeniden kurulacak. Federal veya üniter, halifeli veya halifesiz, demokratik veya teokratik, kolay veya zor, Amerika’ya rağmen veya Amerika ile anlaşarak, önünde sonunda Osmanlı yeniden kurulacak. İlle de kurulacak.



Bu kaçınılmaz kaderi kimi köşesine sinmiş korkarak bekliyor (geçmişte korkarak bekleyenler korkularının yersiz olduğunu anlamakta gecikmemişlerdi; yine öyle olacak) kimi de alkışlayarak… Sen nerede duruyorsun? Safını belli et!



Süleyman S. Aras
Bu yazıyı paylaş:

8 yorum:

  1. >Osmanlı'nın şu şartlarda kurulması mümkün değildir. Şartların belli bir bilinçli zümre ile değiştirilmelidir. Osmanlı'nın iyi yanlarını bünyesine katan, zayıf yanlarını görüp kapatan bir devlet kurulacaksa bu Batı'nın kontrolü dışında olmalıdır. Şuanda İngilizlerin kontrolündeki Light cemaat islamcılığı veya Konjonktür islamcılığıyla olmaz bu. Eğer Batıya rağmen bir devlet kuracağınızı ve bu devletlerin Dirilişimizi seyredeceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu malesef yine iç dinamiklere ve Yükselen Doğu güçlerine bağlı birşey, Çünkü bizle işbirliği ancak Doğu ülkeleri yapabilir. Batı kâbus olarak gördüğü bir rüyayı yeniden yaşamak istemez ve buna göz yummaz. bu ancak dünya dengelerini gözeten, bağımsız, Tarihini ve geçmişini kavramış, ne yapmak istediğini ve ne yaptığını bilen, yükselmek için sömürgecilik ve uşaklık değil de çıkar ortaklığını kimlerle kuracağını bilen yapılarla ve zümreyle olur.

    YanıtlaSil
  2. >Merhaba, ben yazıyı detaylandırmadım; ama Osmanlı'nın yeniden kuruluş şartları bellidir. Bu şarların en önemlisi, dünya dinamiklerinin bizi hızla oraya sürüklediği gerçeğidir. Genel anlamıyla Batı medeniyeti çökmüştür. Batı medeniyetine güvenen Doğu insanı hatasını anlamıştır. Dünya Batı medeniyetinin çarpıklıklarından çirkinliklerinden kurtulmak için çareler ararken öyle bir gün gelecek ki Batı'nın bizzat kendisi Osmanlı'ya muhtaç olduğunu en yüksek sesiyle ilan edecektir.

    YanıtlaSil
  3. >Blogcu'dayken Bu Yazıya Yapılan Yorumlar:26.1.2008 - yorum Yazan: osmanlı delikanlısı safları sık tut eyy osmanlı delikanlısı..Allah sabredenlerle beraberdir.. 1.2.2008 - safimiz belli Yazan: Turkpanzer ne zaman tarih okusam aklima hep -bu zamanda degil de, o zamanlarda yasayabilme ihtimali- gelir.. geri gidemeyecegime gore, yeni ve guclu bir Osmanli benim en buyuk idealimdir. Sacma sapan konularin gundemi kaplamasina izin verilmedigi, eskisi gibi her turlu millete ev sahipligi yapan, elini degdirdigi yere adalet dagitan, Turklugun ve Musluman olmanin cok buyuk gurur unsuru oldugu bir devlet..

    YanıtlaSil
  4. >osmali osmanli illede osmanli isminde dahi bir heybeti bir asaleti vede zerafeti var. sanmasinlar ki osmanli yikildi o hala anadolu insaninin kalbinde bir cinar.o ki uyuyan bir aslan uyanmasi yakin ve uyandiginda vay o cakallarin haline ismini dahi duydugunda tir tir titreyen bati sanmasin yaptiklari kar kalacak osmanli tekrar kurulacak...Bu kitaplar Fatih'tir; Selim'dir, Süleyman'dır Şu mihrap Sinanüddin, şu minare Sinan'dır.Haydi artık uyuyan destanını uyandır.

    YanıtlaSil
  5. >önelikle herşey tamamda osmanlı derken bi kere kuarnı kerim yolu vardır. peygamber s.a.v buyurduğu gibi fatih sultan mehmet dediğini yapmıştır. ve buna rağmen bütün osmanlınında bir direği vardır ha yarım ha tamam ikiside onun ya allah dediği zaman o derin davullarıyla istanbulun edirne sinden çıkıp bulgaristanlarına baskın yapmaktadır çünki kimsenin kimseyi rahatsız etmeye dair hakkı yoktu . ha hırsızlık yaptı şimdiki meclis yarım saat tutar atar dışarı ama osmanlıda böyle bişey olmazdı ve hırsızlık yapıp yakalanırsa bir işe veya çalışmaya gönderiliyordu oysaki meslek edindiysede elinin kesilmesini ister şimdikiler adalet dedikleri bumu cumhuriyet halk partisi ne yapmış atamızın kemikleri sızlıyor ha ak parti ne yapmış hiç iktidarın başına gelen cebini doldurup gidiyor öyle değilmi? hocam saygılar ve hürmetler fatih bulut cep tel 0539 291 96 63

    YanıtlaSil
  6. >> Fatih Bey, merhaba...Öncelikle değerli görüşleriiz için çok teşekkür ederim.Osmanlı'nın yeniden kurulması bir ümit olarak yeşermiş ve belleğimize yerleşmiştir. Bu 5-10 senede gerçekleşecek bir hayal değildir elbette. Belki 50 veya 100 sene gerekir.Şunu da belirtmem gerekir ki, Osmanlı yeniden sahneye çıkmayabilir ve hem bizim coğrafyamız hem de dünyanın geneli daha yaşanmaz bir hal de alabilir. Bizim ümidimiz dünya konjonktürünün buna çok müsait olmasından kaynaklanıyor. Dünya genelinde -özellikle Osmanlının hüküm sürdüğü coğrafyada- Osmanlı modeline duyulan bir açlık var ve bu her geçen gün biraz daha büyüyor.Kurulacak yeni model bir devlet olmayabilir; bir düşünce, felsefe, inanç, kültür, hareket birlikteliği de olabilir. Yani birçok devletin Türkiyemizin öncülüğünde oluşturabileceği yeni bir dünyadan bahsediyorum. Yani ayrı devletler; ama aynı dünya...Saygılar...

    YanıtlaSil
  7. >Herkesin düşücesine kesinlikle katılıyorum bizim kalbimizde yeşeren bir Osmanlı var güçlü bir Osmanlı yıllardır bize tarihi gerçekten yanlış öğrettiler yıllardır son padişah Vahdettin i hain olarak bilirdik yalnızca biraz oturup o dönemin şartlarını göz önünde bulundurmazmız gerekirmiş.. Bana kalırsa Osmanlı ne zaman kendi bütünlüğünü unutmaya başladı ve avrupayı örnek alma durumuna geçti Osmanlı devleti düşüşe geçti savaşları yeteneksiz subaylar ve çıkarcı devlet adamları yüzünden kaybetti bunları örnek olarak balkan savaşlarını verebiliriz yeni bir hareket başlatmak istiyorum bu idealde yürüyecek adamlar inançlı olan halk Osmanlı hayalini gerçekleştirebilir halkımız hala padişahım çok yaşa diyebilir buna özlem de duyuyorlar bizim cumhuriyet diye geçindiğimiz şey ise bizim seçmediğimiz insanlardan oluşan bir partiyi oyla boğmaktan başka bir şey değil şanlı Osmanlı gibi bir devleti yönetmek için yetişen bir adamla onla bunla kavga eden adamlar hiç bir değil ..Saygılar Tolga

    YanıtlaSil
  8. Osmanlı Devletinin Kurulması Tekrar Mümkün deil Halka vermek gerekiyor ipleri Halk Kendi Kendini yönetmeli ama Said Nursinin de söylediği gibi Avrupayı Örnek almak sadece Kesemizi Doldurur Huzurumuzu Azaltır bizim Kültürlerimizi Bizim Olan herşeyi Kaybediyoruz Avrupalaşıyoruz Türkiyede Yabancı diziler Avrapai Kültürü anlatan diziler Kaldırılmalı Yerli Malı kullanılmaya Başlanmalı Türkiyueyi Kalkındırıp Herşeyi denetleyen bir İnsanın Olması gereklidir Bu insanı Halkın seçmesi Yanlış Yaptığında Halkın Onu İndirmesi Hatta İdam etmesi gerekmektedir Darbe deil Ülkeyi Kalkındırmak gereklidir

    YanıtlaSil

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.