5 Mayıs 2012

Darısı Başımıza, En Büyük Ceza En Başımıza

Susann Bashir… ABD’nin en büyük telekom şirketlerinden biri olan AT&T’de teknik eleman olarak çalışıyordu; Hıristiyan’dı. 2005 yılında, 41 yaşındayken Müslüman oldu. AT&T’de başörtülü olarak çalışmaya başladı. Süreç onun için zor olamaya başladı. Başörtülü olarak çalışmasına katlanamayan yöneticileri onu sık sık sözlü olarak saldırmaya ve taciz etmeye başladı. Bu durumu şirketin üst yönetimine bildiren Susann Bashir, -daha akıllıca ve insani ve evrensel- bir çözüm yokmuş gibi işten çıkarıldı.

İşten çıkarılınca mahkemeye başvuran Susann Bashir, davayı kazandı. Mahkeme, şirketin ayrımcılık yaptığı hükmüne vararak, AT&T’ye 5 milyon dolar para cezası verdi.

AT&T sözcüsü Marty Richter, şirket olarak her türlü milletten (buraya dikkat; vurgu millete dine değil) çalışanları kabul ettiklerini mahkemenin verdiği kararı doğru bulmadıklarını söyledi.

Evet, darısı başımıza… Mesela, BMV’nin Türkiye Distribütörü Borusan’a, Merinos’a, eski YÖK yöneticilerine, eski rektörlere, başörtüsü yasağını savunan köşe taşlarına, aydın geçinen cahil zevata, eski iktidarlara ve başörtüsü yasağını kamuda hâlâ kaldırmayan mevcut iktidarı temsilen (yazının başlığında da vurgu yapılan başımız) Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a maddi-manevi cezalar verilmeli.

Yeni ve huzurlu bir Türkiye için başörtüsünün bir insan hakkı, inanç hürriyeti ve yaşam biçimi olduğu herkesin anlayacağı dil kullanılarak belletilmeli. ABD bunu yaparken para cezası vermiş.

Bizde de kesin çözüme ulaşıncaya kadar benzer yollar denenmeli. Kimine, döve döve; kimine, söve söve; kimine de seve seve anlatılmalı.

Süleyman Aras
Bu yazıyı paylaş:

2 yorum:

  1. Allah bereket versin hanım kardeşimize :) Elin gavurları bizim gavurlardan merhametli.

    YanıtlaSil
  2. Zerdüştlere bile tahammül edemeyip ekranlarda çakan başbakana duyrulur...

    YanıtlaSil

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.