18 Şubat 2012

Sizin Çocuklar Masum Bizimkilere Vurmaya Devam

Günlerdir sosyal medyayı meşgul eden iki fotoğraf var. Biri Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde, diğeri ise İzmir Göztepe Anadolu Meslek Lisesi bahçesinde çekilmiş… Herkesin her şeyi açık-seçik görmesi için fotoğrafları yan yana paylaşıyorum.

İlk önce Kartal Anadolu İHL’li çocukların fotoğrafı ortaya çıktı. Rejimin koruyucuları ve Kemalizm’in yılmaz bekçileri kıyameti kopardı. Olaya, gazete manşetlerine taşıyacak kadar haber değeri verdiler. Ancak ikinci fotoğraf ortaya çıkınca, bu sefer ikinci cumhuriyetçiler atağa geçti. Ama nedense İHL’li kızları haber yapanlar ve köşelerine taşıyanlar, İzmirli kızları ya görmediler ya da çok masumane karşıladılar.

Sizinki organize, bizimki bireysel; sizinki iğrenç, bizimki eğlenceli; sizinkiler şeytana benzetmiş, bizimkiler tavşana…

Tanıdık geliyor değil mi: sizin çocuklarınız, bizim çocuklarımız; sizin özgürlükleriniz, bizim özgürlüklerimiz; sizin haklarınız, bizim haklarımız; sizin sermayeniz, bizim sermayemiz; sizin gazeteleriniz, bizim gazetelerimiz; sizin ölüleriniz, bizim ölülerimiz; sizin acılarınız, bizim acılarımız…

Allah aşkına siz kimsiniz, biz kimiz? Bu çocuklar kim? Evet, onlar daha çocuk… Daha da önemlisi, hayatta en çok izledikleri film belki de Hababam Sınıfı’dır. Ne bekliyordunuz? Gençliğe ne veriyorsunuz ki, karşılığında ne istiyorsunuz?

Gidin bir aynaya bakın…

Bu iki fotoğraftan yola çıkarak saçma sapan genellemeler yapmaya, hele hele orduyu göreve çağırmaya falan gerek yok. Abartmayın!

Süleyman Aras
Bu yazıyı paylaş:

2 yorum:

  1. Ne hababam sınıfı ? Kafayı mı yedin ? Orda Atatürk'e saygısızlığı mı ele almışlar ?

    YanıtlaSil
  2. Ben, orada Hababam Sınıfı filmlerini izleyerek yetişen "laylaylom" bir nesil veya gençlikten bahsediyorum. Sen anlamamışsın, kafayı yemek öyle bir şey olsa gerek, Sercan!

    YanıtlaSil

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.