26 Aralık 2011

Valerie Boyer Avcı Görmüş Çakal Gibi [Video]

Fransa Meclisi'ndeki “soykırımı inkâr yasası” oylamasından sonra, yasa teklifini meclise sunan Cezayir asıllı Fransız vekil Valerie Boyer ile röportaj yapmak isteyen Show Haber Koordinatörü Korcan Karar hiç beklemediği bir hareketle karşılaştı. Karar, Fransız medyasına röportaj veren Boyer'e mikrofonunu uzatıp, ‘Türk televizyonundan olduğunu’ söyledi. İşte o anda Valerie Boyer, inanılmaz bir tepki gösterdi. Avcı görmüş çakal gibi afallayan Boyer, şaşırdığı kadar şaşırttı da…

Korku dolu bir yüz ifadesiyle geri çekilen Fransız vekil, önce yanındaki Fransız gazetecinin kolunu tutup onu Korcan Karar ile arasına çekmeye çalıştı, nerdeyse siper kazıp içine girecekti. Neyse ki, Boyer, Korcan Karar’ın da bir insan olduğunu ve gazetecilik görevi ifa ettiğini -kısa sürede- anlayabildi. Fehmi Koru’nun yorumuna göre, verecek bir cevap bulamayacağı için de korumaları eşliğinde hızla uzaklaştı. İzliyoruz:


Ermeni tasarısının mimarı Marsilya Milletvekili Valerie Boyer’in “Türk” kelimesini duyar duymaz bu kadar korkması ilginç! Bu kadın nerede eğitim gördü? Türkler ve Türkiye hakkında, sadece Diaspora tarafından mı bilgilendirildi? Bu yaşa kadar gelmeyi, parlamenter olmayı nasıl başardı?

Cehaletten kaynaklanan bu kin, başka ne tiyatrolara gebe, hep birlikte görüp izleyeceğiz…

Coming Soon, on the French Theatres!

Süleyman Aras
Bu yazıyı paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.