25 Kasım 2011

Dersim Dersimiz İlkokuldaki Gibi

Türkiye’deki çoğu sosyal demokrat (Sosyalist, Komünist), ateist vatandaşlarımız ile yine çoğu Alevi kardeşlerimiz; Kahramanmaraş, Çorum ve Sivas başta olmak üzere yaşanan büyük acıları Sünni güç odaklarına mal ederek gösterdikleri duyarlılığın ve tepkinin yarısını, Dersim olayları için göstermiş olsalardı, ancak o zaman, Erdoğan’ı eleştirip Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alma hakkına sahip olabilirlerdi.

 

“Ha, Dersim mi, onu bizimkiler yaptı; siz karışmayın, karıştırmayın üslubu hâkim o piyasaya!” Seyit Rıza’nın torunu bile saçmalamaktan başka bir şey yapmıyor.

 

Derin devletin ve gizli örgütlerin yaptığı, yukarıda saydığımız olaylar ve ne kadar cinayet varsa hepsini olaylarla hiç alakası olmayan insanlara yükleme kolaylığı, basitliği, zavallılığı, küstahlığı yüzünden insanların arasına geçmişte örülen duvarlar yetmiyormuş gibi bugün de insanlar birbirlerini ve olayların içyüzlerini anlamasınlar diye yeni tiyatrolar oynanıyor.

 


 

Bu tür olaylar tekrar gündeme gelip tartışılmaya başlayınca ülkemizin üzerini bir uğultudur kaplıyor. Herkes konuşuyor; her kafadan bir ses çıkınca da kimse kimseyi anlamıyor. Bu bizim ilkokuldan getirdiğimiz bir özelliğimiz; konuşacak doğru dürüst bir şeyin yoksa gürültü patırtı çıkar ki, başkaları da konuşmasın.

 

Sonuç olarak, yüzümüze gözümüze bulaştırdığımız diğer dersler gibi “Dersim” dersi de kaynamış görünüyor. Şimdi teneffüse çıkabilirsiniz.

 

Süleyman S. Aras

Bu yazıyı paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.