4 Kasım 2011

Bir Charlie HebDomuz Eksikti

Fransa’da yayınlanan Charlie Hebdo adındaki mizah-karikatür dergisi, Tunus’taki seçimleri dindar Müslümanların yönetimindeki En-Nahda hareketi kazanınca hazımsızlıktan Hz. Muhammed’e saldırmış.

 

Derginin küstah yayın yönetmeni Charb, o kadar kudurmuş ki, ne yapacağını şaşırmış: Derginin son sayısının kapağında Peygamber Efendimizin karikatürünü kullanmış, derginin son sayısının editörlüğünü ona vermiş ve “Helal Aperatif” başlıklı bir yazıyı onun adına kaleme almış.

 

ABD, Danimarka, Hollanda, İsviçre… derken şimdi de Fransa… Bu kadar hazımsızlık ve saldırganlık da fazla ama! Batıdaki bu iğrenç İslamofobi hastalığının tedavisi var mı bilmem.

 

Öncelikle Tunus’taki seçimlerden size ne? Siz gidin porno yıldızı ile evlenen yer elması, kompleksli başkanınız “ahir zaman firavunu Sarkozy” ile uğraşın. Onda, sizin istediğinizden daha çok malzeme var.

 

Kendileri de biliyor; bu yapılanın fikir-düşünce özgürlüğü ve mizah ile ilgisi yok. Düpedüz saldırganlık ve provokasyon… E tabi etki-tepki prensibi sonucu, Fransa’daki Müslümanlar derginin bürosunu yakmışlar. Türk hacker grubu Akıncılar da internet sitelerini çökermiş.

 

İşin enteresan tarafı, dergiye en iyi cevabı, belki de en iyi dersi kendi içlerinden biri vermiş. Dergiyi, etnik ve dini ayrımcılık yapmakla suçlayan Paris'teki Uluslararası Stratejik İlişkiler Enstitüsü (İRİS Institut de Relations Internationales et Stratégiques)'nün Başkanı Pascale Boniface, "Neden sadece Müslümanlar hedef alınıyor, aynısını Katoliklere veya Yahudilere neden yapamıyorlar" diye soruyor.

 

Süleyman S. Aras

Bu yazıyı paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.