14 Mayıs 2011

Altın Çileğin Laneti

"Altın Çiçeğin Laneti" adında bir film vardı. Çağrışımın herhangi bir yerinden tutmak zor belki; ama şimdilerde piyasada Altın Çilek laneti var. Ve bu ciddi ciddi moda!


 


Umut tacirleri, bu moda ile hayat söndürmeye devam ediyor. Henüz sadece ölüme çare bulamayan; ölüm dışında her türlü hastalık ve bağımlılığa çare bulan umut tacirleri, uyduruk ürünlerle insanları kandırmaktan ve bazılarının da hayatını karartmaktan vazgeçmiyor.


 


Son olarak Bartın’dan gelen bir habere göre, Altın Çilek adlı uyduruk zayıflama haplarından kullanan Fatma Sinaplı adında 50 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti.


 


İnsanlarımız nedense böyle mucizevî, sihirli, sınırsız vaatleri olan ürünlerin peşinde koşmaktan kendini alamıyor. En ciddi hastalıklarda bile bir doktorun “ameliyat” demesiyle yetinmeyip ikna olmayan ve on doktor gezen hastalarımız, uyanık simsarların mucizevî kremlerine, haplarına, tozlarına, marmelatlarına ve şuruplarına balıklama atlıyor.


 


Gelin vazgeçin… Üç kuruşluk otları birbirine karıştırarak size yüz katı fiyatlarla satanlar, apartman ve plaza dikerken siz kendi ellerinizle, zar-zor kazandığınız paralarınızla kendi mezar taşınızı dikmeyin.


 


Altın Çileğin ve bilumum uyduruk ilaçların(!) ve onları üretip satan şarlatanların peşinden koşmayın. Zayıflama, sigara bırakma, çocuk sahibi olma vb. konularda mutlaka doktor ve klinik kontrolünde olun.


 


Süleyman S. Aras

Bu yazıyı paylaş:

2 yorum:

  1. Grup indirim sitelerinde indirime girince ben de almayı düşünmüştüm sonra araştırdım ki hiç de güvenilir değil. Vazgeçtim almaktan...

    YanıtlaSil
  2. @Recep Hilmi kardeşim, merhaba. İyi ki almamışsın. Altın Çileği meyve olarak tüketmek ne kadar normalse Altın Çilek ve türevi kapsülleri tüketmek de o kadar anormal (bence). Yakın geçmişimiz bu uyduruk şifa kaynaklarının yol açtığı facialarla dolu. Aynı şekilde Herbalife'ı da hatırlamakta ve hatırlatmakta fayda var diye düşünüyorum.
    Saygılar...

    YanıtlaSil

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.