9 Mart 2011

TSK Sadece Fikret Bila’yı mı Muhatap Alıyor?

fikret_bilaAkreditasyon uygulanan medya kuruluşları ve medya mensupları, medya(nın bir kısmını) bilgilendirme toplantıları falan bir tarafa, TSK’nın, Fikret Bila’yı sözcü gibi kullanması, son yıllarda dikkatimi hep çekmiştir.


 


Emekli generaller, görev başındakiler; bazen Genelkurmay Başkanı, bazen de “kimliği belirsiz” (kimliğinin açıklanmasını istemeyen) üst düzey bir askeri yetkili, sürekli ve sadece, ısrarlı ve istikrarlı bir şekilde Fikret Bila’ya konuşuyor.


 


İşin en ilginç ve önemli yanı, bu konuşmalar, buluşmalar ve söyleşmeler genellikle kritik dönemlerde gerçekleşiyor. Bu da benim ilgimi ve dikkatimi çekiyor. Birçok hassas olayda, kamuoyundan yükselen en kritik soruları dikkate almayan, şehit babalarına ve analarına bile cevap verme lüzumu duymayan, bilgi ve belge isteyen mahkemelere kulak tıkayan TSK, her nedense Fikret Bila’yı hiç geri çevirmiyor.


 


Geçirdiği elim trafik kazasından sonra Fikret Bila’nın parlayan yıldızı, gezegen olma yolunda hızla ilerliyor.


 



Fikret Bila Kimdir: 1958 yılında Zonguldak’ta doğdu. 1979 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Gazi Üniversitesi’nden 1986 yılında doktora derecesi aldı. Bila, 1980-1985 yılları arasında “Sayıştay Denetçisi” olarak görev yaptı. 1987 yıllarına rastlayan gazetecilik ve ardından başlayan televizyonculuk hayatı hâlen devam etmektedir. Ulusalcı ve solcu kimliğiyle ön planda yer almaktadır.



 


 


Süleyman S. Aras

Bu yazıyı paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.