15 Mart 2011

Her Karanlık Odanın Bir İklim Bayraktar’ı Vardır

Ergenekon operasyonlarının son dalgası Soner Yalçın’ın Oda TV’sini vurdu. Operasyonlardan sonra bazı medya kuruluşları ve kesimler tarafından haklı olarak “karanlık oda” olarak adlandırılan Oda TV’nin bir de “kara kutu”su olduğu ortaya çıktı: İklim Bayraktar… Tam ve gerçek adıyla: İklim Ayfer Kaleli.


 


İklim Bayraktar’ın derin ve karanlık hesaplar içinde olduğu ortaya atılan iddialar, kendi itirafları ve telefon kayıtlarıyla bir bir ortaya döküldü. CHP eksenli ve Ak Parti’yi de içine almayı hedefleyen şantaj girişimleri gün yüzüne çıktı.


 


Bu İklim Bayraktar profili, bana, diğer karanlık dönemlerin figürlerini ve kara kutularını hatırlattı. Gerçekten her karanlık odanın, her karanlık dönemin ve her derin yapılanmanın ortama uygun İklim Bayraktarları oluyormuş. Kimi karanlık odalar güzel sarışınları gazeteci kılığına sokarak operasyon yaparken 28 Şubat’ın şerefli(!), kudretli, devşirme paşaları da kendileri gibi oğlanlardan Pisi Pisi dönmelerden medet umuyordu. Fadime Şahin’i, Ali Kalkancı’sı ve Müslüm Gündüz’üyle 28 Şubat neyse, İklim Bayraktar’ı, Soner Yalçın’ı ve diğerleriyle günümüzün provokasyonları da odur.


 


Hakeza; Alamut’un Hasan Sabbah’ı, Osmanlı’nın Sabetay Sevi’si ve Arabistanlı Lawrence’ı neyse karanlık odanın Yalçın Küçük’ü, Soner Yalçın’ı, İklim Bayraktar’ı da odur.


 


Süleyman S. Aras

Bu yazıyı paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.