6 Mart 2011

Merhaba WordPress!

WordPress ve BloggerGeçtiğimiz günlerde Digiturk’un yaptığı başvuruyu dikkate alan mahkeme, Blogger’ın (Blogspot) engellenmesine karar verdi. Bu, Digiturk’un bizi ikinci engellemesi… İlkinde olduğu gibi ikincisinde de özelikle blog yazarları ve sosyal medya ile meşgul olanlar başta olmak üzere herkes tepki gösterdi.


 


Bu, bizim başımıza, hırsız blog yazarları ve yöneticileri yüzünden geliyor. Öte yandan Google’ın vurdumduymazlığı yani telif haklarına duyarsızlığı yüzünden Digiturk ikinci yola başvuruyor; mahkemeye gidiyor. Mahkeme de hırsız blogları engellemek yerine tüm Blogger bloglarını engelliyor.


 


Ortaya çıkan gerçek şu: Bizim hırsız blog yazarları uslanmayacak, Digiturk -haklı olarak- haklarını korumaktan vazgeçmeyecek, Google vurdumduymaz davranmaya devam edecek. Sonunda bizim sabır taşımız çatlayacak… Şimdi zaten az sayıda olan ziyaretçileri kaybetmektense “Merhaba WordPress” diyeceğiz.


 


Daha önce WordPress’i detaylı incelememiştim. Gördüğüm kadarıyla, Blogger’da yazdığım dönemde hep duyduğum gibi bu işin kompetanı gerçekten WordPress’miş. İnşallah yanılmayız ve burada da engellenmeyiz.


 


Blogu WordPress’e yeni taşıdım. Henüz çözecek çok şey var; WordPress’in keşfedilecek bir umman olduğunu gördüm. Şimdilik www.eskikafa.wordpress.com üzerinden yayındayız. Çok yakında www.eskikafa.org adresine taşınmayı planlıyoruz.


 


Hadi bakalım; bize kolay gelsin. Dostlarımızın ve ziyaretçilerimizin duası eksik olmasın...


 


Süleyman S. Aras

Bu yazıyı paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.