5 Nisan 2009

Yeni Başkanların İlk İcraatları: En İğrenci Yine CHP'den...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını faşist Kemalist Mustafa Akaydın kazandığı andan itibaren Antalya’yı neler beklediğini az çok tahmin ediyordum. Yeni başkanın ilk icraatı, hem kendine hem de CHP’ye yakışır bir icraattı. Kısaca özetlemek istiyorum:



Bugün yapılan devir-terslim töreni için seçimi kaybeden eski başkan, Ak Partili Menderes Türel (gerçek bir beyefendi), Mustafa Akaydın’ı çiçeklerle karşılar. Devir-teslim töreni için Mustafa Akaydın ve CHP il yönetimi, kendileri gibi faşizan bir organizasyon şirketi olan DSL Elektronik ile anlaşırlar. Devir-teslim töreninden sonra Menderes Türel belediyeden ayrılırken işgüzar organizasyon firması, kendinden beklenen bir yavşama ve yalakalıkla Türk Halk Müziği’nin en ideolojik ve en itici parçalarından biri olan “Yuh Yuh” parçasını büyük bir pişkinlikle çalar. Parça çalarken CHP’nin il kodamanları da Menderes Türel’i tartaklamaya kalkışırlar. Kısacası Menderes Türel, belediyeden, işgalci bir ülkenin müstemleke valisi gibi uğurlanır; CHP’liler tatmin olur... Bugünkü devir-teslim töreni hikâyesi böyle biter. Bu da Mustafa Akaydın’ın ilk icraatıdır. Gelecek beş yıl için Antalya’yı süper(!) yatırımlar bekliyor… Kin ve nefret tohumlarıyla Antalya’yı yeşertmek gibi…



Akdeniz Üniversitesi rektörü olduğu dönemde, kendi üniversitesini savaş alanına çeviren ve öğrencileri birbirine kırdırmaya çalışan Mustafa Akaydın’ın nasıl bir başkanlık dönemi yaşatacağı ilk günden belli oldu. Akdeniz Üniversitesi kampusunda silah çekip ateş edecek kadar ileri giden Ömer Ulusoy’u da danışmanı yaparsa tam süper olur.



Çok iyi oldu. CHP’ye yakıştı. Ve bir kere daha ortaya çıktı ki, “zerdüz palan ursan eşşşek yine eşşşektir.”



Süleyman S. Aras
Bu yazıyı paylaş:

5 yorum:

  1. >"C/e H/a let P artisi"al benden de o kadar!

    YanıtlaSil
  2. >Onlardan birisi kendileri için C/enab-ı H/akkın P/artisi diyordu; ben de Karadeniz ağzıyla diyorum ki: C/enab-ı H/akkun P/elasu...

    YanıtlaSil
  3. >Süleyman bey ben şu an Antalya'dayım. Buyurun sizlerde gelin. Menderes efendi zamanından kalan binlerce kişi maaş alamadıkları için hala mahkemelikler. O beyenmediğiniz CHP Çallı meydanına devasa bir Atatürk heykeli yaptırdı. Akp zamanı minübüslerden hamile kadınlae düşüyordu. Şimdi ulaşım rahatladı. Ha bunları Akp de yapsaydı aynen söylerdim. Bilmeden görmeden sallama adetimi bırakmalıyız.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. >> Cem Bey, öncelikle "bilmeden, görmeden sallama adeti" tabirinizden dolayı teessüf ederim.Yazım gayet açık. Belediyede yapılan bir devir-teslim töreninde yapılan eşşekliği eleştirmiş, bundan yola çıkarak Antalya'yı hiç iyi şeylerin beklemediğini tahmin etmişim. Ha, sizin yadıklarınız doğrudur; bir dahaki seçimde CHP yine kazanır.Bu arada mesele AKP, Menderes Türel falan değil, devir teslimin diğer tarafı DTP de olsa aynı şeyleri yazardım.

    YanıtlaSil

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.