14 Ocak 2009

Yahudilerin Üzerindeki Laneti Kaldırma Telaşı

Her zaman gündemde olmasına rağmen son günlerde özellikle Gazze’de yaşanan ahlaksız savaştan sonra iyice popüler hâle gelen “Yahudilerin, Allah tarafından lanetlenmesi” meselesi ile ilgili bazı ilahiyatçıların veya entelektüellerin epey bir zorlamaya dayanan tevilci yaklaşımına şahit olmaya devam ediyoruz. Bu yazı o tevillere ve tevilcilere bir reddiyedir. Öncelikle mesele ile ilgili ayetlerin mealine bir bakalım:

“Yemin olsun ki, Biz Musa’ya kitabı verdik ve ardından peş peşe elçiler gönderdik. Meryem oğlu İsa’ya da apaçık belgeler verdik ve onu Ruhû’l-Kudüs’le teyit ettik. Demek, size ne zaman bir elçi, nefsinizin hoşlanmayacağı bir şeyle gelse, büyüklük taslayarak bir kısmınız onu yalanlayacak, bir kısmınız da onu öldürecek misiniz? Dediler ki: ‘Bizim kalplerimiz örtülüdür.’ Hayır; Allah, inkârlarından dolayı onları lanetlemiştir. Bundan dolayı pek azı iman eder. Allah Katından yanlarında olan (Tevrat)ı doğrulayan bir kitap geldiği zaman, -ki bundan önce inkar edenlere karşı fetih istiyorlardı- işte bilip-tanıdıkları gelince, onu inkar ettiler. Artık Allah’ın laneti kâfirlerin üzerinedir.” (Bakara Suresi, 2/87-89)

Ayetler gayet açık olmasına rağmen bu tevilci anlayışın sebebi nedir? İslâm’a ırkçı bir din ithamı yapılması endişesi mi? Ayet böyle bir anlama açık değil ki! Ayette de açıkça belirtildiğine göre onlar sapkınlıkta, dalalette ve şirkte o kadar ileri gitmişlerdir ki, artık lanetlenmişlerdir. Geçmişin ve günümüzün Yahudilerine, onların felsefesine, dünyayı ve diğer insanları algılayışlarına baktığımızda bu ayetin teviline yönelik çabaların tuhaf bir telaş seviyesine ulaştığını görüyoruz.

Burada durup sormak gerekiyor: Dünya üzerinde kaç Yahudi, Filistin’deki genel zülüm ve Gazze’de zulmü de aşan olaylar karşısında İsrail aleyhine bir tavır takınıyor. Çok az. Birkaç Yahudi düşünür ve az sayıda sıradan insan. Bunlar tarihte de benzer alçaklıkları ve fitne-fesatlarından dolayı hep istenmeyen oldular. Böyle bir milletin lanetlenmesi, Allah’ın anlaşıl(a)mayacak bir fiili değildir. İslâm için de ırkçılık suçlamasını gerektirmez.

Sanırım Yahudiler, lobi faaliyetlerini din alanında da ihmal etmemişler. Kimi Sabatayist kökenliler, Yahudi sempatizanları, Yahudilere şirin görünmek isteyenler ve en kötüsü de para karşılığı konuşanlar hep bir korodan Yahudileri aklamaya çalışıyorlar.

Son söz olarak, Yahudilerin üzerindeki laneti Allah koymuştur. Onu kaldırmaya kimsenin gücü yetmez. Boşuna uğraşmayın.


Süleyman S. Aras
Bu yazıyı paylaş:

18 yorum:

  1. Dünya üzerine gelen her canlı günahsızdır. ve her insanın tövbesi kabul olabilir. Unutma ki Allah bağışlayandır. Merhamet sahibidir. O yüzden yahudiler lanetli bir milletdir demek kendi kendini günaha sokmaktan başka fayda etmez. Günahların en büyüğü umutsuzluktur.

    YanıtlaSil
  2. > Melih Bey, merhaba.

    Bu yazım için yazdığınız yoruma bir itirazım yok. Burada bir fakat diyeceğim... Evet, dünya üzerine gelen her insan yavrusu ergenliğe kadar masumdur. Ancak şanetlenmiş ailesi tarafından o da kurban edilmişse...

    Tevbe etmemiş veya etmesi engellenmişse...

    Ve Kur'an buyruğuna göre bu şartları taşıyanlar lanetlenmişse...

    Artık yapacak bir şey yoktur. Onun için ben bu laneti kaldırma telaşı içinde olanlardan değilim ve onlardan beriyim (ya da öte...)

    YanıtlaSil
  3. Lanet o günahı işliyeni bağlar. Ondan sonra gelen nesilleri değil. Bu radikal islamcıların yahudi düşmanlığını körüklemek için tutundukları bir dal.

    YanıtlaSil
  4. > Melih Bey, o dönemki Yahudiler, şimdikilerden çok çok daha iyiydi. Peygamberlerini kesmişlerdi; ama beşikteki çocuğun tepesine nükleer bomba veya fosfor bombası atmamışlardı.

    Radikal Müslümanlara gelince, onlar öyle bir ayrılık-gayrılık ve miskinlik deryasında yüzüyorlar ki, emin olun, birbirlerinden başka kimseye düşmanlık edecek halleri kalmamıştır.

    YanıtlaSil
  5. MizahilTalan: peki öldürülen yoksul emekçi yahudilerin suçu ne burada


    Cem Akkılıç:: ONLAR SERMAYENİN UŞAGIYDILAR

    Cem Akkılıç: BAK IRAKTAKİ ÇOCUKLAR NE HALDE

    Cem Akkılıç: SAVAŞLARDA ÖNCE ASKERLER ÖLÜR

    MizahilTalan: sana bir soru

    MizahilTalan: dünyanın tüm yahudilerini senin önünde topladık

    MizahilTalan: yaşlarına göre grupladık gördükki

    MizahilTalan: bir aylık bebekten yetmiş yaşında nineye değin dolu insan var

    MizahilTalan: bebekler sana amca diyorlar, sen onları öldürebilir mİSİN

    Cem Akkılıç: İHTİYARLARI GEÇMİŞTE İŞLEDİKLERİ SUÇLARDAN, GENÇLERİDE İLERİDE İŞLEYECEKLERİ SUÇLARDAN DOLAYI ÜZERLERİNE BİR BİDON BENZİN ATIP YAKARDIM. KARŞILARINA GEÇİP AZ ŞEKERLİ KAHVEMİ İÇMEYE DEVAM EDERDİM. EMİN OL BÖYLE YAPARDIM.

    MizahilTalan: çocuklar

    Cem Akkılıç: YILANIN DOĞUŞU

    MizahilTalan: çocukları da yakar mıydın?

    Cem Akkılıç: ÖNCE ONLARI YAKARDIM. ONLAR BÜYÜDÜKLERİNDE SENİN ÇOCUKLARININ GELECEĞİNİ ÇALMASINLAR DİYE

    MizahilTalan: cem ben seninle dost olamam. sen yahudilerden daha betersin. senin türk olduğuna da inanmıyorum. türklerin tarihini ve atatürkün nutkunu yeniden oku

    MizahilTalan: yolumuz burada ayrılıyor

    Cem Akkılıç: Haklısın ‘’Talan’’ yollarımız ayrılıyor!


    Bu görüşme 2007 yılında yapılmıştı. Şimdi Irak’lı çocukların yanına Filistinli çocukları koyun.

    YanıtlaSil
  6. > Cem Bey, merhaba ve hoş geldiniz.

    Bir Yahudi ile anladığı dilden konuşmuşsunuz ki, bu onun zoruna gitmiş ve "sen yahudilerden daha betersin" demiş. Aslında zalimliklerini ve bunun onların genlerinde var olduğunu itiraf etmiş.

    Her ne kadar çocuklar konusunda yüreğim size katılmasa da iyi benzetmişsiniz Yahudiyi...

    Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  7. Çok konuşmaya gerek yok aslında, altta verdiğim linkteki fotograf Yahudilerin nasıl bir pislik olduğunu çok iyi anlatıyor. Baş sayfa yapın bence bu fotografı

    http://img152.imageshack.us/img152/9431/yahudikpeklerixe1.jpg

    YanıtlaSil
  8. kundaktaki daha dünyadaki hemen her tür zevkten bihaber olduğu gibi savaşı da tanımayan bebekleri,henüz bombalardan kaçmayı başaramayacak çocukları öldürmeyi,anne karnındaki cenini bile suçlu bilen zihniyeti hangi mantık kabullenir ki.bu lanetten de öte insanlık dışı.vicdanı olan hangi canlı yapar ki.hiç bi sorgulamaz kendine öğretileni.
    başka bir yerde lanetlenmiş milletin çocukları olmak nasıl bir hükümdür babında yazılar vardı ya. o hükmü üzerlerinden atmak için hiçbir çaba sarfetmiyor yahudiler.bu ödevlerini gayet ii yerine getiriyorlar önlerine geleni vahşice katlederek.

    YanıtlaSil
  9. > yusufunalemi, yorum ve ziyaret için teşekkür ederim. Evet, bu konularda düşünce bazında yalnız olmadığımı bilmek iyi geldi.

    YanıtlaSil
  10. Yahudilerin lanetlenmesi meselesi yahudilerin içindede sıkıntıya sebeb olmuş.. '' acaba ? '' diye düşünmeye başlamışlar.. Tabiki düşünme yetisi hala çalışanlar..

    Bir hadisi şerifde haber verilen bir ağacı etraflarına dikmek ile meşgulller.. Oysaki hadis-i şerif Resul-i Ekreme aid, O nun ahbarını kaile alıyorsanız ,doğru söylemiştir.. doğru söylemeişse Nebi (sav) dir.. Nebi ise getirdiği Kitab haktır ve doğrudur..

    Ve o kitabda ise lanetli olduğunuz yazıyor..

    Yahudilerin bu vicdansızlığa nasıl müsaade ettiğine gelince kendi bloğumdada bir konu başlığında işlediğim ''Talmud ''denilen tevratın tefsiri olduguna inanılan lakin biz onun adını '' nasıl kasap olunur el kitabçığı '' olarak değiştirdiğimiz eserde saklı..

    Ve bu kavim ,lanete istihkak kesbetmiş durumda..

    Şayet lanetlenmemiş olsalardı bile ,bu amelleri hak ettiklerinin delilidir..

    Şüphe eden divanedir..

    YanıtlaSil
  11. Rabbimiz sonsuz bilgisiyle onların bu laneti hak edeceklerini biliyordu.çok güzel bir noktaya değinmişsiniz.
    süleyman bey çok da harika tespitleriniz var.
    emeğinize sağlık.
    saygılarımla.

    YanıtlaSil
  12. islam terminolojisinde temel sorulardan biridir:insan bulunduğu toplumdaki dini seçme olasılığı daha yüksekken nerede adalet? bu soruya şöyle cevap verilmiş ki: o toplumlarda doğan insanlar zaten iman etmeyeceklerdi o yüzden orada doğdular.. 'peki ya istisnai durumlar?' o da bu ilahi hikmet e bir perde olarak ortaya konulmuş ilahi bir kanundur' denilmiş.lanetli olmak la ilgili değişik tefsirler var.detaylı olrak bilmediğim için yazamıyorum.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  13. > yusufunalemi,
    > ndn,

    Paralel noktalara değinmişsiniz. Söyledikleriniz ve söylediklerimiz gerçeğin işaret ettiği şeylerdir. Kur'an'ın haber verdiği şeyin nedenleri günümüzde de gözümüzün önündedir. İlginize teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  14. 1990 yılında doğan yahudiler o zaman gebertilmiş olsalardı, İsrail saldıracak asker bulamazdı bugün! Cem Akkılıç

    YanıtlaSil
  15. > Cem Bey, çocuklara kıymasak! Onları kurtarsak... Yani hayatlarını Yahudi (Siyonist) olarak devam ettirmelerini engellemeye çalışsak.

    YanıtlaSil
  16. Mantıklı ol... benimki çok daha iyi çözüm. Seninkinin hayal olduğunu sende biliyorsun. Benimkinin en azından olabilirliliği var.
    Cem Akkılıç

    YanıtlaSil
  17. > Cem Bey, sanırım sen de duygularınla konuşuyorsun ben de... Sana yetki ve dünyevi sorumsuzluk verseler sen de yapamazsın. Sen ne Ariel Şaron'sun ne Hitler'sin ne de Firavun'sun! Ben de öyle. Bu yüzden belki de dünyayı çoğunlukla kaybettik. Görünüşte böyle; ama gerçek kaybedenler bizim iyi niyetimizi suistimal edenler değil midir?

    YanıtlaSil

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.