10 Ocak 2009

Filistin: “İsrail’in Uygulamalı Silah Sanayi Fuarı”

Bir teoriye göre, İsrail, milyar dolarlık doğalgaz rezervlerinden dolayı Gazzeyi işgale girişmiştir. Bu yüzden de hem Gazze’de hem de Filistin’in diğer bölgelerinde işgali genişletmekte ve görülmemiş bir soykırıma imza atmaktadır.

İsrail’in fosil cumhurbaşkanına göre ise olan bitenlerin tek sebebi, Hamas’ın ortadan kaldırılmasını bizzat Arap yönetimlerinin istiyor olmasıdır. Ne kadar rencide edici bir gerçek! Acaba Arap yöneticiler bu ithama bir cevap verme gereği duyacaklar mı?

Bu teoriler belki doğrudur; ama eksiktir.

Benim de katıldığım bir teoriye göre ise bu alçakça soykırımın esas gerekçesi çok daha açıktır. Bu da sadece Gazze’nin değil, Filistin’in tamamının, İsrail için uygulamalı bir silah sanayi fuarı olarak kullanıldığı gerçeğidir. 365 gün açık, gece-gündüz kapanmayan, silahların uygulamalı ve deneme-yanılma yoluyla görücüye çıkarılıp pazarlandığı ve amaca hizmet etmesi için Filistinli bebeklerin, çocukların, kadınların, yaşlıların, doktorların öldürülmesinin önemli olmadığı -hatta gerekli olduğu- bir fuar…

Bir tarafta Filistin tribünlerine yerleşmiş olan dünyayı yöneten leşler; bir tarafta havadan karadan ölüm kusan, kendi dinini, kendi Şabatını çiğneyen, vakti zamanında kendi peygamberini bile kesen canavarlar… Öbür tarafta oyunun merkezinde, arenanın ortasında ise kendilerinden başka kimsenin yüreğinin ucuyla bile umursamadığı bir avuç insan topluluğu… Son bebeklerine kadar yok edilecekler… Çünkü İsrail silahlarını sergilemelidir. Birbirlerinden uyuz itler gibi korkan devletlerin kancık yöneticileri ise Yahudilerin elinde olan silah sanayinin en son oyuncaklarını kapışmalıdır.

Evet, tek gerçek teori budur. Dünyanın bütün savaşları, MOSSAD ve CIA tarafından, Yahudilerin silah endüstrisinin sürdürülebilmesine hizmet etmek için çıkarılır ve başta Filistin olmak üzere bütün savaş alanları da İsrail’in uygulamalı silah fuarlarıdır.

Maalesef bugünlerde Gazze’de kurulan fuarın ne zaman biteceğine ise henüz karar verilmiş değil. Çünkü ya İsrail’in katil müşterileri, yeni silahlar konusunda tam ikna olmadı ya da İsrail’in marifetleri(!) henüz bitmedi.

Süleyman S. Aras
Bu yazıyı paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.