25 Eylül 2008

Ramazan Bitiyor

Her sene “11 Ayın Sultanı” sloganları ile karşılayıp sonra da “fazla özletme yine gel!” temennileri veya “Allah’ım hepimizi nice Ramazanlara ulaştır!” dualarıyla uğurladığımız mübarek Ramazan ayını bu sene de bitirmek üzereyiz.



Ramazan tüm dünyaya olduğu gibi ülkemize de farklı, tatlı ve güzel iklimler yaşatıyor. Ramazan, geldiğini ve yaşandığını mutlaka hissettiriyor. Şöyle ki ibadet, yardımlaşma, "insanlaşma" hatta ruhanileşme gibi durumlarda artış yaşanırken, asayiş olaylarının genelinde, içki tüketiminde, olumsuz insan ilişkilerinde istatistiklere yansıyacak kadar önemli oranlarda azalma oluyor.



Birçok insan Ramazanda iyi huylar edinmeye çalışıyor ve ediniyor da… Alkol ve sigarayı bırakanlar ve bırakmak için söz verenler veya en azından buna gayret edenler; diğer insanlarla ve ailesiyle iletişimini daha iyi hale getirenler; başta namaz olmak üzere ibadet konusundaki eksikliklerini gidermeye çalışanlar ve Ramazandan sonra da ibadetlerini aksatmayacağına dair iyi niyet besleyenler var. Bu bir fırsattır aslında ve bu fırsatı bize sunan da Ramazan iklimidir. Bu fırsatı iyi değerlendirmek ise bizim elimizdedir. Yapmamız gereken tek şey, Ramazandan sonra da aynı Allah’ın kulları ve aynı dinin ümmeti olduğumuz gerçeğini unutmamaktır. Bu yolda irade beyan eden tüm Müslümanlara Allah’tan yardım diliyorum.



Önümüzde mübarek Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı (yazıldığı gibi okunur: “Ramazan Bayramı”) var. Bu mübarek günler ve gecelerde, dualarımızı Ramazandaki irade beyanlarımıza göre şekillendirelim. Dualarınızda bu fakiri de unutmayın, olur mu?



Şimdiden Kadir Geceniz ve Ramazan Bayramınızı tebrik eder, nice güzel gün ve geceler dilerim.



Süleyman S. Aras
Bu yazıyı paylaş:

7 yorum:

  1. >Evet dediğiniz gibi bir Ramazan-ı Şerif'i daha geride bıraktık Allah (c.c) yapılan ibadet ve dualarımızı kabul eder.Nice Ramazan-ı Şeriflere

    YanıtlaSil
  2. >Teşekkür ederim. Size de nice Ramazan ve bayramlar...

    YanıtlaSil
  3. >On bir ayın sultanı bitiyor ama,12 ayın sultanı görevine devam ediyor.Dinin direği olan namaz devam etmektedir.Dinin bütün emirleri önemlidir ancak namaz hepsinden önemlidir.Namazı olmyanın dinide olmaz.selamlar.

    YanıtlaSil
  4. >> Mehmet Selim Bey, paylaşımınız için teşekkür ederim. Size de hayırlı bayramlar.

    YanıtlaSil
  5. >İslam Aleminin Ramazan Bayramı hayırlı olsun. Bu bayram Bizleri birbirimize daha fazla kenetlendiği bir bayram olması duasıyla selametle kalınız

    YanıtlaSil
  6. >> 3K, teşekkürler ve amin. Size de hayırlı bayramlar.

    YanıtlaSil

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.