26 Mayıs 2008

>Kimdir Bu thaner2 veya Milliyet'in Engin Hoşgörüsünün Sırrı

>
Bugün okuduğum bir haberden sonra kan yine beynime sıçradı. Birçok haber sitesinde yer alan bir habere göre, Milliyet, Cumhurbaşkanı’nın çok değerli eşine hakaret içeren bir yorumu bir sakınca görmeden onaylamış.

Yorum bir haberin altında yer alıyor. Habere göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hasan Celal Güzel’in oğlu Mustafa Güzel’i Devlet Denetleme Kurulu’na (DDK) uzman olarak atamış. Milliyet’in haber başlığı da şöyle: Güzel’in Oğluna “Özel” Atama…

Gelelim Milliyet’in cahil, karaktersiz, embesil editörünün onayladığı yoruma. “thaner2” rumuzu ile yorum yazan beyinsiz aydın, Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği Türk(?) genci, büyük harflerle aynen şöyle yazmış, Karısı başlıklı yorumunu: “Gül, karısını da Karaköy’deki malum yere atamış.” Pes doğrusu. Yuh doğrusu. Bu kadar midesizliğe ve karaktersizliğe yazıklar olsun! Lanet olsun!

thaner2, sen kimsin, sana kim terbiye verdi, hangi eğitim sisteminin bir toplamısın? Bunlar beni çok fazla ilgilendirmese de yazdığın diğer yorumlardan nasıl bir ruh haline sahip olduğun, nasıl bir çelişkiler ortamında yetiştiğin çok net bir biçimde ortaya çıkıyor. Sen benim için olsan bir rumuzun arkasına gizlemiş bir korkak çocuk, kendini muhalif sanan bir küfürbaz, Milliyet gibi tetikçi gazeteleri okuya okuya beyni sulanmış bir melankolik hasta olabilirsin. Bu bağlamda sen beni hiç mi hiç ilgilendirmiyorsun.

Beni esas ilgilendiren ve milyonlarca insanın tepkisini çeken mesele Milliyet’in buna göz göre göre alet olmasıdır. Sanırım, Milliyet (dolayısıyla Doğan Grubu); iktidara, Cumhurbaşkanlığı makamına ve oralardaki insanlara saldırı, hakaret, yalan ve iftira konusunda hızını alamamış. Artık kendi söyleyemeyeceği şeyleri okurlarına söyletiyor. (Meramın yeterince anlaşılıyor Milliyet) Sizin engin hoşgörünüz ancak sizden daha küfürbazlar, ağzından söz mü yoksa kanalizasyon mu dökülüyor belli olmayanlar içindir. Yoksa çok masum, fakat sırf sizin grubunuzu, yazdıklarınızı, bölücülüğünüzü, pornografik yayınlarınızı eleştiriyor diye yayınlamadığınız çok sayıda yorumun yazarı bizzat benim.

Bu kadar zavallılık, alçaklık yeter Milliyet. Yalan-yanlış, iftira ve yönlendirme haberlerle insanları tahrik etmekten vazgeçin. Sadece tiraj değil itibar da kaybediyorsunuz. Gerçi foyanız yavaş yavaş da olsa ortaya çıkıyor. Sakın sizin çırpınışınızın esas sebebi ikinci bir Cem Uzan operasyonundan, yağdan kıl çeker gibi sıyrılmaya çalışmak olmasın?

Blog yazmaya başlamamın değişik sebeplerinden birisi de şudur zaten: Sarhoş kafalardan çıkan haberlerin altına yorum yazma saçmalığı, gereksizliği, boşunalığı… Namerde muhtaç olmaktansa kendi kendimin editörü olma yolculuğu işte bu şekilde başladı yedi ay önce.

Ve tek kişilik kervan -hâlâ- yürüyor.

Süleyman S. Aras
Bu yazıyı paylaş:

1 yorum:

  1. >Blogcu'dayken Bu Yazıya Yapılan Yorumlar:27.5.2008 - Thanerler Yazan: Recep Hilmi Sanırım ben bu thaner2' yi tanıyorum. Bunun değişik versiyonları da var: thaner1, thaner5 gibi. Yapmak istedikleri şey dîne, islâma saldırmak. Yazıklar olsun bunlara... Süleyman S. Aras'ın Notu: Recep Kardeşim teşekkür ederim. Biz onları ciğerlerine kadar tanırız; yüzlerini görmesek de, gerçek adlarını bilmesek de tanırız. Ancak onlar kendilerini bile tanımaktan acizken çıkıp yorum yapabiliyorlar. Allah ıslah etsin. (amin)

    YanıtlaSil

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.