28 Nisan 2012

Antikapitalist Müslüman Gençlik Tutar mı?


Yaklaşan 1 Mayıs, bizi yeni bir oluşum veya hareketle tanıştırdı: Antikapitalist Müslüman Gençlik… Şimdilik 30-40 kişi… Sosyal medyada ise yaklaşık 1000 takipçi veya sempatizandan söz ediliyor.

Bu grup son günlerde medyada epey haber oluyor, sanırım -haklı olarak- bunun keyfini de sürüyorlardır. Şöhret merdiveninin ilk basamağındalar ve ilk sınavları da bu yılki 1 Mayıs… 1 Mayısta Fatih Cami’sinde eda edecekleri gıyabi cenaze namazının ardından Taksim Meydanı’na çıkıp emekçilere destek vereceklermiş. Hadi hayırlısı.

İşin bu kısmı ve grubun gerçek derdi önümüzdeki günlerde de tartışılır; fotoğraf daha da netleşir. Gerekirse biz de yeniden değerlendiririz. Bahsin bu kısmını geçelim.

Oldum olası, “Müslüman” kelimesinin önüne ve arkasına, çeşitli doktrinlerin isimlerinin getirilmesine ve İslam ile -hangisiyse artık- başka bir dünyasal doktrinin uzlaştırılması (uzlaştırılmaya çalışılması) çabalarını anlamakta güçlük çekiyorum. Çoğunu da kötü niyetli girişimler olarak değerlendiriyorum.

Feminist Müslümanlar, Müslüman Kalvinistler, Tekbir Giyim örneğinde İslâmi defileler, Âlâ örneğinde Müslüman’ca magazin, kimi İslâmi çevrelerce evrim teorisine karşı duyulan derin hayranlık vs.

Hakeza, Numan Kurtulmuş, SP’den ayrılıp Has Parti’yi kurunca, parti, bir kısım çevrelerce “İslâmi bir sosyal demokrat parti” hüviyetinde lanse edildi. -En azından gelecekte- CHP’yi zorlayacağı savunuldu. Tutmadı. Örnekler çok, saymaya gerek yok!

Bu örneklerden yola çıkarak merakımı biraz olsun gidersem de sormadan edemiyorum: Antikapitalist Müslüman Gençlik tutar mı veya tutarlı mı? Bunu zaman gösterecek.

Süleyman Aras
Bu yazıyı paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.