22 Şubat 2012

300 Trilyon Yıl Sonra da Olsa Diriltileceksin!

Bir gün içinde benzer iki haber; birincisinin başlığı şöyle: “31 bin yıllık tohum canlandırıldı.” Özeti: Sibirya'da binlerce yıllık donmuş topraklarda bulunan bir sincap yuvasından çıkan hazine, araştırmacıları şaşırttı. Kolima nehri kıyılarında, 40 metre derinlikte bulunan yuvada, sincapların depoladıkları meyve ve tohumlardan kalanlar yeşertildi. 31 bin yıl öncesinden kalma donmuş hücrelerin laboratuarda buzu çözülüp büyütülmesi başarıldı. Ortaya beyaz yapraklı, güçlü ve tohum verebilen bir tür karanfil çıktı.

Diğer haber ise şu başlığı taşıyor: “Çin'de 300 milyon yıllık orman bulundu.” Özeti: Çin'in kuzeyinde, kül tabakasının altında korunmuş, 300 milyon yıllık orman bulundu. Araştırmacılar, Wuda bölgesinde bulunan bin metrekarelik ormanda ağaçlar ile bitkilerin dağılımını belirlediklerini açıkladı. ''Proceedings of the National Academy of Sciences'' dergisinde yayımlanan keşif, bilim dünyasında büyük heyecan yarattı.

Özellikle sincap yuvasında korunan tohum, bana acbü’z-zeneb kemiğini yeniden hatırlattı. İnsanın kuyruk sokumunda bulunan, ölümden sonra çürümeyen, insanla ilgili tüm verilerin depolandığı bir veri bankası konumunda olan yani bir nevi insanın çekirdeğini oluşturan bu kemik, tıpkı parmak izlerimiz gibi kişiye mahsus…

Mucizenin ta kendisi… Ölümden sonra dirilmenin tek başına delili olabilecek kadar güçlü bir bilgi. Acbü’z-zeneb kemiğine sahipsen sen de diriltileceksin.

İster Âdem (a.s.) zamanında yaşamış ol, ister dünya yok olurken en son sen öl, O’na döndürülmekten ve huzura çıkarılmaktan kaçamayacaksın!

Süleyman Aras
Bu yazıyı paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.