9 Mart 2011

“Dekolte Giyen Kadın Tecavüzü Hak Eder” İftirası

orhan_ceker“Çamur at, izi kalsın!” kara propagandası bir kez daha işledi, oyun bir kez daha tuttu, Yahudi güdümlü -bir kısım- Türk medyası iğrenç yüzünü yeniden, yeniden, yeniden sergiledi. Sonunda çamurun izi yine kaldı.


 


Kamuoyunda “Hadım Yasası” olarak bilinen, taciz ve tecavüz suçlarına karşı uygulanacak cezalar ile ilgili görüşlerini açıklayan Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslâm Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Orhan Çeker, uğrayacağı iftiranın ve maruz kalacağı linçin farkında değildi. Hoca, hiç söylemediği şeyleri söylemiş gibi lanse edildi ve “… dekolte giyen kadın tecavüzü hak eder…” dediği iddiasıyla yerden yere vuruldu. İddianın doğru olmadığı ortaya çıkınca da “… tacize uğramayı hak eder…” dediği öne sürüldü. Gelin görün ki, bu iddia da doğru değildi. Malum medya Orhan Çeker Hoca’yı linç etme konusunda kararlıydı. Sosyal medyanın da önemli bir kısmının desteğini arkasına alan işgal medyası, doğruları söyleyen herhangi bir isme -hele bu kişi bir İlahiyatçıysa- tahammül edemeyeceğini bir kez daha ortaya koymuş oldu.


 


Hâlbuki, bakın Hoca ne demiş: “Eğer kadın tacize uğramışsa, kadın bu hususta tahrik edecek şekilde dekolte giyindiği ve tahrik ettiği için bu başına geldiyse burada kabahat sadece erkekte değil; kabahate kadın da ortaktır. Fakat kadın vakur bir şekilde hareket ettiyse dekolte giyinmemiş buna rağmen erkek tarafından taciz edildiyse burada yüzde yüz suçlu erkektir“ demiş. Alın bu cümleyi on kere, yüz kere, bin kere okuyun; altını çize çize okuyun… O adamı bu şekilde yargılayacak sonuçlar elde edemezsiniz. Ama sesiniz öyle gür çıkıyor, öyle arsızsınız ki, sizin avazınız adamın kendini savunmasının duyulmasını bile engelledi.


 


Açın bir hukuk okuyun “tahrik unsuru”nu bir irdeleyin. Elbette hiçbir kadın dekolte giydi diye tecavüzü hak etmiyor; bırakın tecavüzü, tacizi dâhi hak etmez. Giyim-kuşam kişinin kendi tecihidir. Gelin görün ki, dekolte giyen kadın imajı herhangi bir “fesat düşünceli” için tahrik unsurudur.


 


Hocayı yerden yere vurmaya gerek yok; realite var. Bu yazıyı okuyup -buyrun- beni de aynı kategoriye koyun; ama bir kere saldırmadan önce iki kere düşünmeyi öğrenin, öğrenmelisiniz; öğrenelim, öğrenmeliyiz.


 


Dileyen, Orhan Çeker Hoca’yı kendi dilinden tanıma tenezzülünde bulunmak isterse: http://www.orhanceker.com


 


Süleyman S. Aras

Bu yazıyı paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.