11 Ocak 2011

İşimiz Korsan Siyaset (Yaşasın Atalet!)

Habertürk Gazetesi çizeri Mehmet Çağçağ’ın yazımızda yer verdiğimiz karikatürü her şeyi özetliyor aslında… Ancak eklemek istediğim şeyler var.

Yüksek yargıda dosyalar birikmeye devam ediyor. Karara bağlanmayan davalardan dolayı terör suçluları dâhil tahliye olanlar birbirini izliyor. Olayın başlıca sorumlusu olan yüksek yargı mensupları her zamanki pişkinlikle çözüm üretmek yerine polemik yapıyor.

Ama adamların hakkını yemeyelim; onlar da epey çalışıyorlar. Mesela;

1.Siyaset yapmaktan davalara bakmaya zaman bulamıyorlar.
2.Adaleti sağlamak yerine, “rejimi koruma” gibi garip bir görevden bahsediyorlar.
3.Vural Savaş örneğinde (bkz. Militan Demokrasi) olduğu gibi yandaşlarına ve ideolojilerine öncelik veriyorlar, pozitif ayrımcılık yapıyorlar.
5.Yargı mensubu yetersiz olmasına rağmen gerekli sınav ve atamaları bizzat yüksek yargı, kadrolaşma bahanesiyle sürekli engelliyor. Bkz. "Bu yargıdan başka sonuç çıkabilir miydi?"
6.Askeri darbe olmazsa -ki olmadı, olmayacak, olamayacak- yargı darbesi yapalım/yaparız cümlelerini bir yerlerden hatırlayınca davaların bilerek savsaklandığı gibi bir şüphe akla pek de uzak değil.
7.Böylece yargı kilitlenecek ve adalet engellenecek, oluşan kargaşa ve kaos ortamının sonucunda arzulanan yargı darbesi gerçekleşmiş olacak.

Adamlar iyi çalışıyor…

Süleyman S. Aras
Bu yazıyı paylaş:

2 yorum:

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.