25 Haziran 2010

PKK Zaten Muhatap Alınıyor

Bu PKK’yı muhatap alsak da mı haşlasak, muhatap almasak da mı haşlasak? (Ünlü olmaya aday Türk tekerlemesi)

Son zamanlarda patlak veren tartışma: PKK muhatap alınmalı mı, alınmamalı mı? Bu konu üzerinden birbirini hainlikle suçlayanlar bile var. Ancak tartışmaya gerek yok. Türkiye PKK’yı zaten muhatap alıyor. Sadece muhatap almıyor; ciddiye de alıyor.

İşte PKK’nın muhatap (ve ciddiye) alındığının delilleri:

-Bir örgüte operasyon düzenlemek, kan kusturmak, inlerini başlarına yıkmak onu muhatap almak değil midir? Türkiye’nin muhatap alma biçimi böyledir. İşinize gelirse!

-Terörün belini doğrultamaması için sınır içinde ve sınır ötesinde operasyonlar devam ediyor.

-Dünyada terörle uğraşan diğer devletler bir teröriste 10 asker verirken (onlarda 10 asker verip bir terörist almak bile başarı sayılıyor) Türkiye, çoğu kez şehit vermeden 5-10 (bazen daha fazla) teröristi birden avlıyor. -Keşke hiç olmasa- ama bazen de şehit veriliyor.

-Öte yandan terörü oluşturan derin bataklığın kurutulması çalışmaları da devam ediyor.

Türkiye PKK’yı muhatap alıyor hem de ciddiyetle muhatap alıyor. Öyle de olmalı. Hatta eskisinden daha ciddi yaklaşmalı olaya. Çünkü Türkiye’nin ve bu topraklarda yaşayan, yetmiş milyonu aşan milletin hainler topluluğu bir taşeron örgütle 30 yıl daha kaybetme lüksü yok!

Süleyman S. Aras
Bu yazıyı paylaş:

5 yorum:

  1. Güzel bir noktaya değinmişsiniz.Bugün Türkiye'nin en buyuk sorunu nedir? derseniz verilecek cevap terördür.Kimi zaman gündemden düşse de bu ülkenin peşini yıllardır bırakmayan bu örgüt bence Türkiye'nin önünü kesen en büyük tehlikedir.

    YanıtlaSil
  2. Türkiyenin en büyük sorunu terör değil,PKK değil,Türkiyenin en büyük sorunu Kürt sorunudur.

    Türkiyede anasaya dair tüm kurum ve kuruluşlarda Kürtler 2.sınıf muamelesi görülüyor.

    Bunu inkar etmek en büyük ihanettir.Ne ihaneti biliyormusunuz insanlık ihanetidir.

    Bu topraklara Kürtlerin kanıda karıştı,bu topraklar için Kürtlerde savaştı şimdi dersinizki bunu inkar etmiyoruz,Hayır efendim bunu inkar ediyorsunuz bunu biliyormusunuz nasıl inkar ediyorsunuz,Anasayada tek dil ve resmi dil Türkçe demeniz,okullarda okunan andınız ve en byük sözünüz olan NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.bunlar hepsi inkar hareketleridir.

    Ve bu yüzden PKK bir neden değil sonuçtur.

    Sakın yanlış algılamayın ben PKK'yi savunmuyorum sadece olaylara daha gerçekçi ve objektif davranıyorum.

    Ve kalkıp PKK'ye taşeron örgüt demek gerçeklerden uzaklaşmaktır.30 yıl boyunca varlığını koruyan bir Örgüt nasıl olurda taşeron örgüt olur bunu söylermisiniz.30 yıl boyunca hangi devlettirki hiç sıkılmadan ekonomik yapısı çökmeden PKK'yi destekler anlamış değilim.

    Bu nasıl bir mantıktır onada gülüyorum ya.

    Şimdi arkadaşlar ölümün ve şiddetin hertürlüsüne karşıyımdır.
    Türkiyede 30 yıldır devam eden bir savaş var savaş diyorum çünkü 50 binden fazla insan ölmüştür buda bir savaş anlamına gelmektedir.

    Biz bu savaşı durdurmak için operasyonlar değil,savaş çığırganlığı yapmak değil artık ölümlere bir dur demek için herne olursa olsun muhatap kim olursa olsun diyaloğ kurulsun ve artık anaların gözyaşı akmasın.

    SAYGILAR...

    YanıtlaSil
  3. > bilgisiz, hoş geldin.

    Terörün bir sonuç olduğu fikrine ve "Ne mutlu Türküm diyene" saçmalığına ben de katılıyorum. Fakat siz de şunu tekrar düşünün: bir terör örgütünü muhatap almak başkadır, demokratik taleplerle ortaya çıkan halkın temsilcilerini muhatap almak başkadır. İkisi aynı şey değil. Bu sorunların çözümüne hiç olmadığımız kadar da yakınız.

    YanıtlaSil
  4. tamam hadi PKK ile masaya oturulmaz peki şuan Kürt halkının temsilci olarak seçtiği ve TBMM şuan saldalyeleri olan bir parti var,oda BDP'dir.

    onunla neden oturulmuyor konuşulmuyor.konuyu otarafa butarafa atmanın bir anlamı yoktur.

    Hükümet eski hükümetler gibi yine sorunu dış güçlere havale ediyor ve öyle çözülmesini istiyor.

    Ama bu sorun öyle çözülmez arkadaşım sen 30 yıldır savaştığın kişiyle masaya oturmassan ve karşılıklı istekler görüşülmesse ve bu sorunu dış güçlere havale edersen bu sorun çözülmez aksine bu sorun dahada derinleşir ve kahrolası bu kan yine durmaz oluk oluk akar ve yine olan Kürt ve Türk halkına Olur.

    Yazık çok yazık umutların böyle toprağa gömülmesi.

    YanıtlaSil

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.