12 Aralık 2009

Mevlana İdris İle Tanışma

Dün akşam, Bağcılar Belediyesi Aralık Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Bağcılar Kültür Merkezi’nde bir konferansa katıldım. Değerli şair ve yazar Mevlana İdris (Zengin)’in güzel -içeriği çok acıtıcıydı, o ayrı- sunumunun başlığı çocuk haklarıyla ilgiliydi: Çocuklar, Haklar ve Yalanlar…

Yani çocuklar ve olmayan hakları üzerine yalanlar...

Gerçekten de hâkim güçler/devletler tarafından uydurulmuş (ifade ağır olsa da gerçek böyle değil mi?) ve kâğıt üzerinde kalmış -sözümona- haklar ne kadar da çokmuş. Mevlana İdris, çocuklara sağlanan hakları okurken liste uzadıkça uzuyordu. Sıra bu haklarla ilgili yalanlara ve ihlallere gelince, daha uzun listelerin de olabileceği gerçeği ile yüzleşmemiş olmasaydık keşke!

Mevlana İdris’in verdiği bilgiler oldukça önemliydi. Dünün benimle ilgili ayrı bir önemi vardı: Mevlana İdris ile tanışıp kısacık da olsa sohbet etmek…

Ayrıca Mevlana İdris, kendi bilgisi dışında benim blogumun isim babası sayılır. Zira onun Fatih, At Pazarı Meydanı’ndaki mekânı (kafe-restoran) Eski Kafa adını taşıyor. Dün bunun üzerine de biraz konuştuk.

En kısa zamanda, işyerinden arkadaşlarla Mevlana İdris Abimizi Eski Kafa’da ziyaret etmek için de söz verdik.

Süleyman S. Aras
Bu yazıyı paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.