10 Kasım 2009

Kurtlar Vadisi Demokratik Açılımı Sabote mi Etmek İstiyor?

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin geçen hafta yayınlanan bölümünde (5 Kasım 2009), hükümetin demokratik açılım projesi bağlamında çeşitli temalar da işlendi. Senaryo gereği de olsa, dizinin son bölümünü oldukça tehlikeli mesajlarla yüklenmiş buldum.

Mesela, bir taraftan dağdan inişler, örgütten kopuşlar yaşanırken diğer tarafından İskender Büyük, eski kulağı kesiklerden yeni bir ekip oluşturarak bu süreci tersine çevirmeye çalışıyor. Bu ekibin yapacağı operasyonlar arasında sırf kargaşa çıkarmak için kapkaç terörünü yeniden hortlatma, dağa çıkacak yeni kişiler toplama, örgütlü hırsızlık gibi şeyler yer alıyor.

Tamam, dizi gündemi takip ediyor; ama olmayan bir şeyi varmış gibi göstermek de yanlıştır.

Özellikle, Kurtlar Vadisi Pusu dizisi ile Ergenekon yapılanması arasında bir ilişkinin var olabileceğine dair iddialar henüz hafızalardayken dizinin senaryosuna böyle bir müdahale yapılması oldukça manidar.

Sıradan bir senaryo nelere yol açmaz ki?

Kurtlar Vadisi dizisinin sözkonusu bölümünün yaptığı, durup dururken “eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek” değil mi? Ortada yaşanan, pamuk ipliğine bağlı (ve aslında bana göre de pek sağlıklı yürümeyen) bir süreç varken bunu tersine çevirmek isteyenlere çanak tutmanın, durumdan vazife çıkarmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmenin ne âlemi var?

Bırakın; dağdan inen insin, dağa yeni insan çıkmasın, kökü kazınan kapkaç terörü yeniden hortlamasın… Analar artık ağlamasın. Türkiye artık kaybetmesin.

Kimi çakallar pusuda beklerken Kurtlar Vadisi Pusu onlara akıl verip yol göstermesin.

Süleyman S. Aras
Bu yazıyı paylaş:

3 yorum:

  1. Güzel bir noktaya değinmişsiniz.Ne kadar çok sevsemde Kurtlar Vadi'sini yaptıkları bu davranışı bende beğenmiyorum.Sizinde dediğiniz gibi "Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek" gibi bir olay olmuştu geçen hafta...

    YanıtlaSil
  2. > Enes İlhan, merhaba.

    Katılımınız için çok teşekkür ederim.

    Aslında ben de kendimi fazla kaptırmadan izliyorum diziyi; ama bazen işin cılkını çıkarıyorlar.

    Gaziantep'e ve o güzel ilçesi Nizip'e selam...

    YanıtlaSil
  3. Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
    Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!

    YanıtlaSil

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.