16 Temmuz 2009

ABD Ay’a Ayak Bastı mı Basmadı mı?

Dünya genelinde oldukça fazla sayıda insan (bunların önemli bir kısmı bilim adamı) ABD’nin Ay seferlerinin aldatmacadan başka bir şey olmadığına inanıyor. Ben de onlardan biriyim.



Bu tür olaylarda aykırı düşünen insanlara nedense hep komplo teorisyeni deniyor. Bu açıdan bakıldığında ben de bir komplo teorisyeniyim. İşte Ay yolculuğunun aldatmaca olduğuna inanan komplo teorisyenlerinin öne sürdüğü en yaygın 10 neden...



1.Astronotlar Amerikan bayrağını diktiklerinde bayrak dalgalanıyor. Hâlbuki Ay’da rüzgâr yok.
2.Apollo astronotları tarafından Ay’ın yüzeyinden çekilen fotoğraflarda yıldızlar görünmüyor.
3.Fotoğraflarda Ay’a inen modülün yaratması gereken krater görünmüyor.
4.İniş modülünün ağırlığı 17 tondu ve kum üzerinde hiçbir iz bırakmadan duruyordu. Hâlbuki modülün hemen yanı başında astronotların kumdaki ayak izlerini görmek mümkündü.
5.Nem ve güçlü yer çekiminin bulunmadığı Ay’ın yüzeyindeki ince kumdaki ayak izleri beklenmedik bir şekilde iyi çıkmış. Adeta ıslak kumda yapılmış gibi duruyor.
6.İniş modülü Ay’ın yüzeyinden ayrıldıktan sonra roketten çıkması gereken alev görünmüyor.
7.Filmi hızlı oynattığınızda Ay’ın yüzeyinde yürüyen astronotların aslında yeryüzünde yürüdüklerini ve filmin daha sonra yavaşlatılmış gibi olduğu görülüyor.
8.”Van Allen” radyasyon kuşağından çıkan radyasyona maruz kalan astronotların ölmüş olması gerekirdi.
9.Ay’dan getirilen kaya parçaları Antarktika’ya yapılan bilimsel keşif gezilerinden toplanan kaya parçaları ile aynı.
10.Ay’a yapılan altı iniş de Nixon yönetimi sırasında oldu. Aradan geçen 40 yıl içersinde kaydedilen hızlı teknolojik gelişmelere karşın başka hiçbir ulusal lider Ay’a astronot indirdiğini iddia etmedi.



Dahası; ayda çekildiği iddia edilen fotoğraflarda astronotların birden fazla gölgesinin olması veya gölgelerin farklı açılar oluşturması çok ilginç! Tek ışık kaynağı güneş olan yerde bu mümkün değil. Dolayısıyla bir stüdyo ortamı olduğu iddiası güçleniyor. Aynı fotoğraflarda, astronotların kafalarına geçirdikleri fanusa yansıyan stüdyo tipi ışıklandırma sistemi (truss) çok net görünüyor. Peki, astronotların gölgeleri çok netken, Ay yüzeyine dikilen ABD bayrağının gölgesinin olmamasına ne demeli?



Geçtiğimiz yıllarda bir açıklama yapan NASA, Ay yolculuğu ile ilgili görüntülerin kayıp olduğunu ve bulunamadığını açıkladı. Bu da NASA’nın görüntüleri bilerek ortadan kaldırdığı iddialarının ortaya atılmasına sebep oldu. Çünkü günümüzün teknik imkânları, bu görüntülerin stüdyoda üretildiğini ortaya çıkaracak, dolayısıyla ABD’nin karizması fena halde çizilecekti.



Gözünü sevdiğim Neil Armstrong; çık ve konuş lütfen: Ay’a ayak bastın mı basmadın mı?



Süleyman S. Aras

Bu yazıyı paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.