22 Şubat 2009

Göbeğini Köpeğini ve Köteğini Kaşıyanlar

Hürriyet’in çağdaş (benim anladığım anlamda) yazarlarından Bekir Coşkun, halkın bir kısmını (sanırım biz gericileri kastediyordu) aşağılamak için onlara ‘göbeğini kaşıyan adam’ sıfatını uygun görmüştü. Sanırım kalemini bu şekilde kullanıp halka hakaret ederek muhibblerinin gözünde epey bir puan toplamıştı. İnternet âleminde takip ettiğim kadarıyla onun tatmin ettiği güdülmüş kitlenin mutlu-mesut hali devam ediyor.



Öte yandan faşizan Kemalistler tarafından bu ülkenin en önemli idollerinden biri haline getirilen ve vakti zamanında Bekir Abi’yi gözyaşlarına boğarak bu fani dünyadan ayrılan meşhur köpeği Pako (ölmese Hürriyet’in başyazarlığına kadar yükselecekti; ölümü, bu ülkenin nice değerlerinin ölümünden daha fazla meşgul etmişti o meşhur suni gündemi) sayesinde köpek düşkünlüğü herkesçe malum olan Bekir Coşkun’a da güzel bir sıfat bulundu nihayetinde: ‘Köpeğini kaşıyan adam…’ Neden kaşıyorsa artık?



Sanırım bu ismi ona Recep Tayyip Erdoğan taktı… Bu isim Bekir Coşkun’un üzerinde fena da durmadı hani. “Cuk oturdu!” diyen de var…



Hal böyle olunca ben de kendime ‘köteğini kaşıyan adam’ unvanını verdim. Gördüğüm ilk yerde Bekir Coşkun’a bir tane çakma ihtimalim o kadar yüksek yani!



Kiminin göbeğini, kiminin köpeğini kaşıdığı bu ortamda benim köteğimi kaşımam çok mu? Hiç sanmıyorum…



Süleyman S. Aras
Bu yazıyı paylaş:

1 yorum:

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.