5 Şubat 2009

Çarşaf Olmadı Kur’an Kursu Verelim Olmadı Şeriat Getirelim

Şu iflah olmaz CHP çelişkileri ve komiklikleri devam ediyor. CHP’nin çarşaf açılımındaki gerçek, dün kabak gibi ortaya çıktı. Meğer partinin önde gelenlerinden ve Baykal’a yakınlığıyla bilinen Mehmet Sevigen, aile çevresi ve nüfuzu geniş bir ismi, Emin Atmaca’yı, “seni Eyüp belediye başkan adayı yapacağız. Ama bazı yerlere yüklü miktarlarda bağış yapacaksın! Hadi koçum geniş katılımlı bir tören düzenleyelim.” diyerek kandırmış.

Emin Atmaca, Erzurumlu… Muhafazakâr bir aileye ve geniş bir çevreye sahip… Muhtemelen CHP bu durumu kullanmak istedi. Fakat görülen lüzum üzerine CHP Eyüp’te başka bir ismi aday gösterdi.

Emin Atmaca da aday yapılmayınca dün avukatı aracılığıyla bir basın toplantısı düzenleyerek olayın ayrıntılarını deşifre etti. Biz Emin Atmaca’nın yalancısıyız. Mehmet Sevigen’in adaylık teklifinden, bağış meselesinden, çarşafı kullanmak istemesinden bahsediyor. Bu ayrıntıları o veriyor. Mehmet Sevigen ise “Mahkeme de görüşeceğiz.” diyor. Bu arada CHP rozeti takılarak mürteci olmaktan kurtarılıp Baykal marifetiyle hidayete erdirilen çarşaflı ve başörtülü kadınlar da rozetlerini çıkarıp attı. Yazık, zavallı hemşerilerim yine AKP’nin Zenci Türkleri olacaklar. Onlar CHP aydınlanmasından vazgeçip irticaya geri döndüler. Böylece CHP’nin çarşaf açılımı, yakası açılmadan, içi doldurulmadan kapanıverdi.

Bunlar olurken bir açılım haberi de Kocaeli’den geldi. CHP’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, başkan seçilmesi halinde her mahalleye bir Kur’an Kursu açacağını vaat etmiş. Allah’ım ne günlere kaldık. Bir parti oy için bu kadar dalkavukluğu nasıl yapabilir? Biz CHP’nin ve onun ideologlarının, yöneticilerinin nasıl bir genetiğe sahip olduğunu bilmiyor muyuz? Bu iç-dış çatışmasının ne kadar sırıttığını halkın görmediğini mi sanıyor bu genetik saf kafalar?

Başörtüsünün yasaklanmasının, Kur’an Kurslarının ve İmam-Hatiplerin kapanmasının her mahalleye bir caminin fazla olduğunun ateşli savunucusu, İzmir'de çarşaf yaktıran o CHP ile bol keseden atan bu CHP aynı parti değil mi? Yoksa ben mi yanlış biliyorum?

Kim bilir, Baykal radikal dinci biri olmuştur da bizim haberimiz yoktur. Tahmin ediyorum, Baykal’ın ve partisi CHP’nin bir sonraki seçim vaadi ya da sloganı olsa olsa şu olur herhalde: “Şeriat gelecek, zulüm bitecek!”

Süleyman S. Aras
Bu yazıyı paylaş:

1 yorum:

  1. Bunlar ya şizofren ya da tam bir din sömürücüsü. Başka bir açıklaması olamaz bu şaklabanlıkların..

    YanıtlaSil

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.