23 Ekim 2008

O Gerekçeli Kararınızı Alın...

Anayasa Mahkemesi, başörtüsünün üniversitelerde serbest olmasını öngören değişikliği iptal etmişti. Dün (22.10.2008) bu iptalin gerekçeli kararını açıkladı. 11 üyeden oluşan Anayasa Mahkemesi üyelerinden 9’u iptal yönünde oy kullanmıştı. O 9 üyenin nasıl bir psikopatik, militarist, hayvani ve şeytani ruh yapısına sahip olduğu karardaki düşüncelerine yansımış durumda…

Benim bu konuda, o 9 üyeye çok kısa bir cevabım olacak:

O gerekçeli kararınızı hiç beğenmedik. Üç maymunu oynayarak toplumsal gerçeklere duyarsız kaldınız. Köy Enstitüleri ve Halk Evleri’nden başlayarak özenle yetiştirilen devşirme militan geleneğinin son ve en azgın temsilcileri olarak son dinamitinizi de patlattınız.

Alın başınıza çalın, size böyle bir karar verdiren laikliğinizi! Eğer laikliğiniz insanların özgürlüklerini kısıtlamaksa cehenneme kadar yolu var. Elbette bu tür yorumlanan laik sisteme saldırılar olacaktır. İnsanları kışkırtıp sonra da “bakın bunlar laiklik düşmanı” şeklinde zırvalamanıza -doğrusu- şaşırıyorum. Akıl sahibi birinin sizi anlaması mümkün değil.

En uygun şartlar oluştuğunda o düzenlemeler yine yapılır. Toplumsal barış ve huzur sağlanır. Sizin şu anda yaptığınız tek şey devlete ve millete zaman kaybettirmekten başka bir şey değildir.

Yerinize 9 tane öküz oturtsaydık, -kuşkusuz- sizinkinden daha mantıklı, insancıl, anlaşılır, kabul edilebilir bir karara imza atarlardı.

Sokun şimdi kaosa kalkan o ellerinizi cebinize ve defolun gidin bu cennet vatandan. Yeter artık! Bu toprakları terk edin ve her rengiyle kardeş kardeş yaşayan insanları daha fazla birbirine düşürmeyin. Ben peygamber değilim; beddua da ederim. O halde lanet üzerinize olsun.

Süleyman S. Aras
Bu yazıyı paylaş:

6 yorum:

  1. Çok güzel ifade etmişsin süleyman izin verirsen bu yazıyı bloğuma taşımak isterim. Destekliyorum kardeşim. helal olsun.

    YanıtlaSil
  2. > Tuncel Bey, merhaba.
    Beğenmenize sevindim. Ne demek Tuncel Bey? Elbette Blogunuza taşıyabilirsiniz yazımı. Desteğiniz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Bundan daha iyi bir cevap olamazdı :)

    YanıtlaSil
  4. > Burak Bey, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Bu yasakla ilgili çabalarınız çok takdir edilesiydi..
    Size öncelikle kendim adına teşekkür ediyorum.
    Ayrıca blogunuz çok güzel.Başarılarınız daim olsun..

    YanıtlaSil
  6. > Zeugma, çok teşekkür ederim. İnşallah yasaksız asırlar yaşarız.

    YanıtlaSil

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.