15 Ekim 2008

Bizim Doktorlar ve Biz

Bizim doktorlarımız, dün canlı yayında beyin ameliyatı gerçekleştirdi. Bu müthiş gelişme günün haberi oldu. Doktorlarımızın -başta Amerika olmak üzere birçok ülkeden- meslektaşları da bu olayı eş zamanlı olarak izledi. Eminim hepsi çok kıskanmıştır, bizim doktorlarımızı. Haddim olmayarak hepsini tebrik ediyorum.



Zaten epey zamandan beri gerek Türkiye gerekse yurtdışındaki doktorlarımızın çığır açan çalışmaları göğsümüzü kabartıyor. İnsan, tıp alanında başlayan bu tür gelişmelerin diğer alanlarda da olmasını bekliyor. Günümüzdeki umut vaat eden bazı atılımlar gelecekte bunun da başarılacağına olan inancımı artırıyor. İnsanlarımızın önü açılıp onlara gerekli imkânlar verilirse çok şey başarılır, diye düşünenlerdenim.



Çünkü güneş doğudan doğmakta, ışık doğudan yükselmektedir. Bu, tarih boyunca gerçek anlamda da mecaz anlamda da hep böyle olmuştur. Yeter ki babalar çocuklarına, öğretmenler öğrencilerine, arkadaşlar birbirlerine “senden/bizden adam olmaz!” demesinler. Tam tersine bilimsel tahrik ile birbirlerini kamçılasınlar.



Unutmayalım ki, dünya bilim ve medeniyet tarihinin öncüleri ya hep doğudan ya da doğunun öğrencilerinden çıkmıştır. Evet, bugünün öncüleri, dünün doğulu öncülerinin ya bizzat kendilerinin ya da kitaplarının öğrencileridir. Gelecekte de bu böyle olacak: Doğu ya öğretecek ya da kaynaklık edecek. Geleceği bugünün birkaç çocuğu, öğrencisi şekillendirecek. Onun için, esas bu topraklarda adam olunabileceğine -yürekten- inanmak gerek.



Süleyman S. Aras
Bu yazıyı paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.