3 Eylül 2008

Genelkurmay Ne Yapmaya Çalışıyor?

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre:



1- 03 Eylül 2008 günü, saat 11:30'da Kocaeli ili Garnizon Komutanı Korgeneral Galip MENDİ, Kandıra Cezaevi’nde tutuklu olarak bulunan Emekli Orgeneral Şener ERUYGUR ile Emekli Orgeneral Hurşit TOLON'u ziyaret etmiştir.


 
2- Türk Silahlı Kuvvetlerine uzun süre hizmet veren iki emekli komutana yapılan bu ziyaret, Türk Silahlı Kuvvetleri adına gerçekleştirilmiştir.


 
3- Bilindiği üzere, dün olduğu gibi bugün de Türk Silahlı Kuvvetlerinin yargıya olan saygısı ve güveni tamdır.


 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.



Evet, Ergenekon terör örgütünün üst düzey yöneticisi olmak suçlamasıyla tutuklu bulunan iki emekli asker TSK tarafından resmi olarak ziyaret ediliyor. Ne adına? Vefa adına mı, yoksa yargıyı tehdit adına mı? Açıklamanın sonunda deniyor ki: “Bilindiği üzere, dün olduğu gibi bugün de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yargıya olan saygısı ve güveni tamdır.” Bu ifade, bu küstahça ziyaretin makyajlanmasından başka bir şey değildir.



Küstah ziyaret diyorum. Çünkü söz konusu sanıklarla bağlantılı örgüt ile ilgili iddialar yenilir yutulur cinsten değil. Yargı henüz kararını vermeden bu kişileri aklamaya çalışmak TSK’nın haddine düşmüş bir şey olmamasına rağmen durumdan vazife çıkaran bir körgeneralin yaptığı da işgüzarlıktan başka bir şey değildir. Her ne hikmetse Türk Genelkurmayı neredeyse bu işgüzarlığı sahiplenerek ödüllendiriyor. “Bizim adımıza yapıldı” diyor. Siz kimsiniz? Siz kimin adına yaptırdınız? Halk sizin bu ziyaretinizi nasıl algılayacak acaba? Hiç düşündünüz mü?



Doğru ya! 80 küsur yıldır rutinin dışından beri gelemeyen bir TSK’dan rutin bir hareket bekleyerek, bu körgeneralin ipinin çekilmesini ummak beyhude bir aldanış olur sanırım.



Bu olayın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Ergenekon delillerini ele geçirmeye çalışıp başarısız olmasının hemen akabinde gerçekleşmiş olması da oldukça düşündürücüdür. Birileri Ergenekon olayının örtbas edilmesi için elinden geleni yaptı, savcıları engellemeye çalıştı, çeşitli çatlak seslerle yargı etkilenmeye çalışıldı. Hiçbiri tutmayınca Genelkurmay devreye girmeye hazırlanıyor gibi bir izlenim veriyor bu ziyaret.



İddianameye göre; Hizbullah, PKK, DHKPC gibi birçok terör örgütüyle bağlantıları tespit edilen, Türkiye’de işlenmedik -askeri, sivil, medyatik, ekonomik- cinayet bırakmayan, TSK’nın savaş kabiliyetini bile olumsuz etkileyecek bilgi ve belgeleri ele geçirip bir yerlere servis eden, devletin elinde olması gerekirken depolarında envaiçeşit silahlar ele geçirilen bir terör örgütünün üyelerinden bahsediyoruz beyler… Bu haliyle PKK’dan farkı olmayan hatta PKK’nın sevk ve idaresini yönlendiren bir yapılanmadan bahsediyoruz hanımlar… Bizi birbirimize düşüren toplum mühendisliği projelerini hayata geçiren hasta ruhlu bir örgütten bahsediyoruz gençler… Sizin geleceğinizi çalan en adi hırsızlardan bahsediyoruz çocuklar…



Durum bu merkezdeyken, gaflet dalalet (ve belki de hıyanet) içinde gerçekleştirilen bu ziyaretin arkasında duran Türk Genelkurmayı’nı, Türkiye’nin en özgür, en özgün ve en bağımsız blog yazarı olarak kınıyorum.



Süleyman S. Aras
Bu yazıyı paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.