12 Eylül 2008

12 Eylül: Soysuzlaştırma Operasyonu


Tam 28 yıl önce bu gece Türk Silahlı Kuvvetleri kendi ülkesinin tüm kilit noktalarını işgal etti ve yönetime el koydu. Kimin adına ve ne gerekçeyle? Sözde Türk Milleti adına! Ülkede bozulan düzenin tesisi gerekçesiyle! Ancak o dönemde CIA’in Ankara Masası Şefi Paul Hanze’e göre yönetime Amerika adına el konulmuştur. Mr. Hanze darbeden hemen sonra üstlerini “bizim çocuklar işi becerdi” şeklinde haberdar etmişti. Darbeyi yapan o çocuklar meğer ABD’nin devşirmeleriymiş.



Her nedense 12 Eylül’den önce oluk gibi akan kardeş kanı darbenin ardından kesilivermiş, memlekette, tüm gruplar arasında kutsal ittifak yapılmış gibi sulh havası hâkim olmuştur. Amerika’nın maşaları, bugün olduğu gibi önce olayları tezgâhlıyor sonra da istediği operasyonları yapıyordu. ABD, üç-beş soysuzu kullanarak bizim ordumuzla bizi işgal ediyordu.



Ayrıntıları belgesellere, kitaplara konu olan işte o alçak darbeden sonra tam 28 yıl geçmiş…



Bu darbe ve diğerleri ülkeyi gerilere, karanlıklara, karmaşaya götürmüştür. Buna rağmen darbe sevicilerin ve postal saksocularının arkası kesilmemiştir. Dolayısıyla memleketin olağan hayat akışının yabancısı olan Genç Subayların ikide bir halktan rahatsız olması, aba altından sopa göstermesi hep normal karşılanmıştır. Bu durum, olaya acayip kıllanan gençlerin kurarak “Genç Siviller Rahatsız” sloganıyla Türkiye kamuoyuna kendilerini tanıtan Genç Siviller’in rahatsızlığımıza tercüman olmaya başlamasına kadar devam etmiştir. İşte o Genç Siviller, Türkiye gündeminin özlediği ve ses getiren eylemlere imza atan arkadaşlar bu gece için de farklı bir eylem hazırlamışlar.



Şöyle ki; Genç Siviller, 12 Eylül darbesinin yıldönümünde, darbenin ilan edildiği yer ve saatte yani saat 03:59'da TRT Radyosu'nun İstanbul binası önünde 12 Eylül'ü protesto edecek! Genç Siviller bu protestoya herkesi davet etmiş. Katılamasam da kendilerini destekliyorum. Bu saatte (03:05) 12 Eylül yazısı yazıyorum.



Protesto saatinde orada olamayacağım; ama kesinlikte ayakta ve öfke içinde olacağım. Belki de sahur duası etmem gerekirken dilimden beddualar dökülecek. 12 Eylül’ü, halkı kafasına vurarak sindirme zavallılığını, ABD maşası olmakla vatanseverliği karıştırma sefilliğini, millete balans ayarı çekme teşebbüslerini, tüm soysuzlaştırma operasyonlarını hiç unutmayacağım.



Süleyman S. Aras
Bu yazıyı paylaş:

2 yorum:

  1. >başarılar dilerim..kaleminiz hiç susmasın

    YanıtlaSil
  2. >> Ferkul, yorum için teşekkür ederim. Dualarınızın kabulünü dilerim.

    YanıtlaSil

1- İsminizi (en azından bir rumuz) lütfen yazınız!
2- "Susma hakkı"nı kullanma. Susma! Hakkını kullan...
3- Senin sevdiğin kişi ve değerlere eleştirel yaklaşmış olabilirim. Bunun için hakaret ve küfür içerikli yoruma gerek yok, sen de eleştir.
4- Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmaz/yayınlanmaz.